no
+7 °C
Ice
Air
lat / eng


no
+7 °C
Ice
Air


News

Cat Super Fināla apskats un FOTO



Statistic - 10573 times
Publication date - 2015.03.18.

Līdz ar Ziemas Festivāla noslēgumu, ar grandiozu Superfinālu noslēdzās arī Skeleton.lv Ice Track ShowelRace 2.sezona. Superfinālā mūs priecēja ne tikai milzīgais skatītāju pulks un fantastiskie laikapstākļi, bet arī šī brīža visu spēcīgāko ziemas sporta pārstāvju dalība sacensībās. Un tagad par pašām sacīkstēm.
Pirmās Superfinālā uz starta devās dāmas. Par lielāko pārsteigumu pirmajā braucienā parūpējās šī brīža spēcīgākā kamaniņsportiste Latvijā Elīza Tīruma, kura spēja ielauzties līderu trio, pierādot, ka arī ārpus savas komforta zonas spēj pacīnīties par godalgotām vietām. Jāatzīst, ka pārsvars pār 4.vietu bija nieka 2 sekundes simtdaļas. Pēc pirmā brauciena pirmo un otro vietu savā starpā dalīja Anete Zvirbule un Ance Jankava. Anetei bija izdevies iegūt gandrīz sekundi handikapā, kas gandrīz jau garantēja uzvaru Superfinālā. Bet gandrīz neskaitās. Otrajā braucienā Elīza Tīruma uzlaboja savu laiku, bet ar to bija par maz, lai nosargātu 3.vietu. Būtiski savu laiku uzlaboja Kintija Horelika, kura arī izcīnīja bronzu Superfinālā. Noslēgumā Elīzai 5.vieta. Cīņā par zeltu Ancei Jankavai izdevās sadeldēt pārsvaru gandrīz uz pusi, bet ar to nepietika, lai atņemtu Anetei Zvirbulei viņas pirmo uzvaru Superfinālā. Jāpiezīmē, ka Anete tikai sezonas vidū iesaistījās cīņā par ShowelRace medaļām, bet kopš tās dienas uzvarējusi gandrīz visās sacīkstēs.
Līderu trio:
1. A.Zvirbule
2. A. Jankava
3. K. Horelika


Kā otrie Superfinālā cīņu uzsāka divnieki. Divniekos piedalījās vesela plejāde spēcīgāko ledus trašu sportistu. Brāļi Dukuri, brāļi Šici, abi Oskari, Daumants Dreiškens un šī sporta veida viens no aizsācējiem Mareks Mezencevs. Likumsakarīgi no sportistiem divniekā vislabāk jutās brāļi Šici. Līdzīgi kā Elīza Tīruma, arī Andris ar Juri pēc pirmā brauciena atradās godpilnā 3.vietā. Apsteidzot pat šīs sezonas kopvērtējuma uzvarētājus Mareku Kairi ar Laimu Kaufmani. Savukārt pirmo un otro vietu dalīja Andris Stikāns un Jānis Indriksons ar Ediju Krēmani un Jāni Bērziņu. Abus šos divniekus šķīra nieka 3 sekundes simtdaļas, solot patiesu intrigu otrajā braucienā. Pirmie uzbrukumu pjedestālam veica Horeliki. Pirmajā braucienā zaudētais Jānim ar Kintiju gan neļāva aizcīnīties līdz pjedestālam. Negaidīti otro ātrāko laiku uzrādīja Zane Sedlova ar Aneti Zvirbuli, nopietni iesaistoties cīņā par goda pjedestālu. Teorētiskas iespējas pacīnīties par pjedestālu saglabāja arī Aigvars Eglītis ar Aiju Ambrasu, bet čammāšanās 2.brauciena startā beidzās ar diskvalifikāciju. Sezonas līderi Kairis ar Kaufmani braucienu veic stabili, bet par lēnu, lai cīnītos ar Sedlovu un Zvirbuli. Brāļi Šici otrajā braucienā nespēj atkārtot pirmajā braucienā iespēto un atkrīt uz 6.vietu. Arī Edijs Krēmanis ar Jāni Bērziņu veic neveiksmīgu braucienu, bet tomēr spēj nosargāt savu pārsvaru. Punktu visam pieliek Andris Stikāns ar Jāni Indriksonu, kuri ar jaunu trases rekordu arī uzvar ShowelRace Superfinālā divniekiem, pierādot, ka šobrīd ir ātrākais divnieks šosezon.
Līderu trio:
1. Andris Stikāns/Jānis Indriksons
2. Edijs Krēmanis/Jānis Bērziņš
3. Zane Sedlova/Anete Zvirbule


ShowelRace Superfinālu noslēdza karaliskā vīriešu disciplīna. Pēc pirmā brauciena pirmais trijnieks visai negaidīts. Pirmajā vietā Edijs Krēmanis, kurš savu labāko sniegumu un formu uzrādīja tieši sezonas beigās. Otrajā vietā Aigvars Eglītis, kurš arī uz sezonas beigām bija uzgājis īsto pavedienu. Tikai trešās vietas ieguvējs pēc pirmā brauciena Raimonds Zemītis, atradās tur, kur praktiski visu sezonu ir bijis – cīņā par pjedestālu. Otrajā braucienā pamodās Mareks Kairis, uzrādot 3.ātrāko laiku. Ar to gan bija par īsu, bet vismaz no 10.vietas izdevās pakāpties uz piekto. Savu laiku būtiski uzlabo Raimonds Zemītis, piesakot sevi cīņai par 1.vietu. Negaidīti Aigvars Eglītis atrod vēl laiku ko “dzēst” trasē un veic pārliecinoši ātrāko laiku sacensībās un 4.ātrāko ShowelRace vēsturē. Gala vārds piederēja Edijam Krēmanim. Diemžēl Edijs visu jau bija pateicis pirmajā braucienā un otrajam argumentu viņam neatradās. Katastrofāls otrais brauciens un beigās tikai 4.vieta. Trešo vietu izcīna Indriksons, kurš abos braucienos bija ceturtais.
Līderu trio:
1. Aigvars Eglītis
2. Raimonds Zemītis
3. Jānis Indriksons


Paldies VISIEM mūsu dalībniekiem, kuri jau otro sezonu ir kopā ar mums un bez kuriem ShowelRace kā tāds nebūtu iespējams. Paldies VISIEM mūsu atbalstītājiem, kuri ne tikai noticēja lāpstšļūkšanas idejai, bet joprojām aktīvi iesaistās tās realizēšanā. Paldies VISIEM skatītājiem un atbalstītājiem, kuri enerģiski atbalsta savējos sacensību laikā. Paldies VISIEM sportistiem, kuri piedalījās mūsu sacensībās, izrādot atbalstu mūsu kuplajai ShowelRace ģimenei. Un, lai arī sezonas noslēgumi vienmēr liek spraukties ārā sentimentam runām, neskumsim, bet skaitīsim dienas līdz jaunās, 3.sezonas atklāšanai! Vēlreiz paldies VISIEM dalībniekiem, atbalstītājiem, skatītājiem un trases darbiniekiem jeb vienā vārdā (ok, divos vārdos) ShowelRace ĢIMENEI!


Tiekamies jau oktobrī! :)






Subscribe to news letters

      





Other news


2015.03.12.
Regulārā sezona beigusies, tiekamies SuperFinālā!

2015.03.11.
CAT SHOWELRACE SUPERFINAL iekļuvušo dalībnieku saraksts

2024.03.23.
ShowelRace X sezonas Superfināla un Ice on Fire foto apskats.

2024.03.23.
Showelrace X season Afterparty un After-words!

2024.03.05.
🔥🛷 **Noslēdzam sezonu ar ShowelRace Superfinālu un Ice on Fire sacensībām slidotājiem!** 🔥🛷

2024.02.22.
Ekskluzīvi! ShowelRace treniņbraucieni no vīru starta!!!

2024.02.20.
ShowelRace X sezonas 5.posma foto apskats.

2024.02.07.
UZMANĪBU!!! ATTENTION!!! UWAGA!!! Treniņa laiks ir mainīts!!!

2024.02.04.
ShowelRace X sezonas 4.posma foto apskats
Support
By continuing homepage browsing you accept this page cookies. Learn more    close