no
+7 °C
Ice
Air
lat / eng


no
+7 °C
Ice
Air


News

ShowelRace 4.posma DĀMĀM un DIVNIEKIEM foto apskats



Statistic - 10149 times
Publication date - 2016.02.10.

Jo lielāks mākslinieks, jo lielāka pauze. Ar izteikti māksliniecisku pauzi publicējam apskatu par ShowelRace pagājušo DĀMU un DIVNIEKU posmu. Lai pauzi neizstieptu pārāk garu, centīsimies lakoniski aprakstīt visai interesanto ShowelRace 4.posmu sievietēm un divniekiem.
Sāksim ar sievietēm. Grūti būtu šo posmu nosaukt par ziemas, jo termometra stabiņš sacīkšu sākumā rādīja +6 grādus, tātad tuvāk Jāņu ierastajai gaisa temperatūrai vai vismaz pavasarim. Par pirmo pavasara vēstnesi varētu uzskatīt cilvēka putna jeb Anetes Zvirbules atgriešanos trasē. Treniņbraucienā gan bija labi jūtamas prombūtnes sekas, jo Anetei izdevās, kas tāds, kas vairāk piedien iesacējiem – pāris skaistas piruetes trasē. Vienīgā no šīs sezonas ierastā pjedestāla trio, kura spēja apliecināt savu favorītes statusu, bija Gunita Turauska. Ance Jankava kā vienmēr treniņu izmantoja sevis noskaņošanai. Un, paldies, Dievam, ka savu sliktāko braucienu nobrauca tieši treniņā. Arī jau pieminētā Anete Zvirbule pārdomāja dzīvi vai varbūt tas bija RedBull, kas cēla Aneti spārnos, un sacensību braucienos jau bija veiktas pareizās korekcijas. Treniņbraucienos paspīdēt izdevās Ancei Bērziņai, pierādot, ka arī ļoti īsā laikā var ielauzties favorītu vidū.
Sacensību braucienos gan tik labi vairs nevedās, bet uzrādītais piektais laiks abos braucienos tāpat ir atzīmēšanas vērts, jo no TOP6 tieši Ancei Bērziņai ir vismazākā ShowelRace pieredze. Visu cieņu, Ance! Par otru pārsteigumu parūpējās Gunita Balode, kura, būdama vienmēr starp līderēm jau no pirmās sezonas, šoreiz izkrita no TOP6. Vai jau izaugusi jaunā līderu maiņa? Laikam Balodei tie spārni jāsāk vicināt aktīvāk.
Runājot par pārējām dāmām ar būtisku atrāvienu jāizceļ trīs. Pirmā jāizceļ Anete Zvirbule, kura spēja pierādīt, ka pat treniņu trūkums un izlaists posms nav šķērslis, lai uzvarētu. Turklāt ar 7 desmitdaļu pārsvaru divu braucienu summā. Otrā jāuzteic Gunita Turauska, kura jau otro posmu pēc kārtas atstājusi jaņos Anci Jankavu. Bet trešā jāuzteic pati Ance Jankava. Pat neskatoties uz to, ka palika “tikai” trešā, joprojām ir galvenā favorīte uz uzvaru kopvērtējumā. Ance vēl savu parādīs!
Ja vien Turauskai nav, kas cits padomā. :)
Par lielāko fiasko parūpējās Linda Drande. Pirmais brauciens katastrofāls un tikai pateicoties otrajam braucienam izdevās pakāpties uz 12.vietu. Linda, Tu vari daudz labāk. Savukārt cepumi jādod Kristīnei Stirnai un Indrai Babauskai, kurām abām beidzot izdevās iespraukties TOP10.
Kopvērtējumā Kintija Horelika beidzot panākusi Gunitu Balodi, bet Gunita Turauska turpina kāpt uz bizes Ancei Jankavai. Šobrīd pārsvars tikai 23punkti.

Divniekos, ja skatās tikai plikos skaitļos, šķiet, intriga izpalika. Tas ir mānīgs priekštats, jo patiesībā divu braucienu summā rokādes bija ļoti nozīmīgas. Pēc pirmā līderos bija šī gada galvenais atklājums Kristaps un Gunita Turauski. Viņiem sekoja Andris Stikāns un Jānis Indriksons, bet brauciena TOP3 noslēdza Mareks un Ilze Kairi. Otrajā braucienā viss krasi mainījās. Sākumā Edijs Krēmanis ar Jāni Bērziņu apsteidza Kairu pāri. Pēc tam Jānis un Kintija Horeliki uzrādīja ļoti labu brauciena laiku un atbīdīja Stikānu ar Indriksonu pozīciju zemāk. Te gan jāvaino pats Stikāna un Indriksona divnieks, kuri nespēja noturēt savu pārsvaru otrajā braucienā. Gluži kā seriālos, kur aktieri draudzīgi viens ar otru mainās lomām. Vienīgi Turauski turpināja krāt pārsvaru un pelnīti uzvarēja. Ja Horelikiem būtu izdevies labs pirmais brauciens, tad Turausku pirmā vieta nešķistu tik acīmredzama. Iespējams Horelikiem labāk veiksies nākamajos posmos un beidzot Turauski dabūs trūkties. Citādāk viņu dominance šogad kļūst jau nospiedoša. Varbūt Turauski pirms starta iestiprinās ar kādu nano ūdeni. Lai vai kā, publika pieprasa intrigu!
Raivo Priedeslaipa... iegaumējiet šo vārdu. Viņš ne tikai nopietni apdraud pieredzējušo braucēju pozīcijas vīriešu disciplīnā, bet arī divniekos kopā ar Uģi Škopānu jau lēnām tēmē uz TOP3. Šoreiz 6.vieta un it kā paliela laika starpība ar 5.vietā esošajo Kairu pāri, bet šis Kairu handikaps ir mānīgs. Šajā sezonā varbūt Raivo vēl pjedestālu neaizsniegs, bet tendences ir ļoti pozitīvas.

Nākamais posms dāmām un divniekiem jau šo sestdien, 13.februārī, bet tuvākais treniņš, kad gan ShowelRace, gan Ice on Fire dalībnieki var veikt treniņbraucienus ir jau rīt, 11.februārī plkst 19:00.






Subscribe to news letters

      





Other news


2016.02.17.
ShowelRace 5.posma DĀMĀM un DIVNIEKIEM foto apskats

2016.02.16.
ICE on FIRE 2.kvalifikācijas un ShowelRace 3.sezonas 5.posma vīriešiem foto apskats

2016.02.02.
''Ice on Fire'' Sigulda!

2016.01.19.
ICE on FIRE kvalifikācijas un ShowelRace 3.sezonas 4.posma vīriešiem foto apskats

2024.03.23.
ShowelRace X sezonas Superfināla un Ice on Fire foto apskats.

2024.03.23.
Showelrace X season Afterparty un After-words!

2024.03.05.
🔥🛷 **Noslēdzam sezonu ar ShowelRace Superfinālu un Ice on Fire sacensībām slidotājiem!** 🔥🛷

2016.01.13.
Ice on Fire!

2015.01.27.
UZMANĪBU! Izmaiņas treniņu norises laikos!
Support
By continuing homepage browsing you accept this page cookies. Learn more    close