no
+8 °C
Ice
Air
lat / eng


no
+8 °C
Ice
Air


News

ShowelRace 5.posma DĀMĀM un DIVNIEKIEM foto apskats



Statistic - 9623 times
Publication date - 2016.02.17.

ShowelRace 3.sezonas noslēgumam strauji tuvojoties, palielinās arī intriga par to, kurš tad plūks sezonas kopvērtējuma laurus un tiks kronēts par 3.sezonas čempionu. Sieviešu un divnieku 5.posmā šo apogeju jau varēja izjust ļoti konkrēti. Gripas sezona spēcīgi pašķidrināja dalībnieku sastāvu, bet tas nemazināja pārējo cīņu par vērtīgajiem kopvērtējuma punktiem. Sevišķi tas izpaudās sieviešu konkurencē.
Šosezon galveno favorītu vietu sadalījumu pirms posma paredzēt ir praktiski neiespējami. Protams, ir stabils trio, kuras savā starpā dala medaļas, bet arī tas vēl nenozīmē, ka medaļa jau kabatā.
Sīvo konkurenci uz savas ādas šosezon visspilgtāk izbaudījusi Gunita Balode. Kā vienmēr Gunita brauc stabili. Bet šosezon arī stabili par lēnu, lai konkurētu ar pārējām medaļu tīkotājām. Šoreiz divi stabili braucieni, bet tikai 6.vieta. Pavasara tuvošanās bija atmodinājusi Zani Sedlovu, kura atcerējās, ka var pacīnīties par TOP6 un iespraucās 5.vietā. Daļēji arī ar veiksmes palīdzību, jo tikai pateicoties pirmajam braucienam, izdevās saglabāt savu pozīciju. Arī ierasti spēcīgajai Anetei Zvirbulei šis nebija pats veiksmīgākais posms. Tikai 4.vieta, bez iespējām pacīnīties par trījnieku. Anetes nepārliecinošo sniegumu veiksmīgi izmantoja Kintija Horelika, kurai izdevās ne tikai izcīnīt trešo vietu, bet arī nopietni pakutināt nervus sezonas līderei Ancei Jankavai, kura tikai par mata tiesu nosargāja savu pārsvaru pār Kintiju. Varbūt nākamajā posmā Kintijai izdosies Ancei atkarot trūkstošās 14 sekundes simtdaļas. Vismaz tendences rezultātos ir pozitīvas.
Ance Jankavai nospīdēja divreiz, jo zaudējums Kintijai nozīmētu arī kopvērtējuma līderes goda zaudēšanu, nevienam citam, kā Gunitai Turauskai. Jā, tieši Gunita turpina torpedēt Ances pozīcijas un ar katru posmu ar vien pārliecinošāk tuvojās savam mērķim. Vai tas izdosies pēdējā posmā, redzēsim. Katrā ziņā šāda varbūtība ir ļoti ticama, jo tieši Gunita šobrīd spridzina ar neticami augstiem rezultātiem un jauniem trases rekordiem gandrīz katrā braucienā. 43.13 ir augstvērtīgs rezultāts pat vīriešu konkurencē. Gunita ir arī vienīgā sieviete, kura turpina pārsniegt ShowelRace lāpstas “skaņas ātrumu” un abos braucienos traucās virs 71km/h. Arī ātruma rekords atkal gāzts un nu jau sievietēm tas ir 71.5km/h. Gunita ir tikai 14. no visiem ShowelRace dalībniekiem vēsturē, kurai izdevies pārsniegt 70km/h robežu un kopējā “Speedy Gonzales” reitinga atrodās 10.vietā. Tātad tikai 9dalībnieki (tikai vīrieši) sasnieguši lielāku ātrumu.
Atkal jāuzteic Kristīne Stirna, kurai izdevās ielauzties TOP 10, dalot 8.vietu ar Lindu Drandi, otrajā braucienā pat uzrādot 4.rezultātu! Nedaudz vairāk stabilitātes un Stirna jau ganīsies pa pjedestālu vai vismaz TOP6.
Kopvērtējumā intriga sasniegusi augstāko punktu, jo Turauskai pietrūkst tikai 8 punkti, lai apsteigtu Anci Jankavu. Tātad pietiek finišēt kaut vai vienu vietu augstāk par Anci un kopvērtējumā būs izcīnīta uzvara. Savukārt Gunitai Balodei ir ļoti nopietni jāpacīnās, lai atgūtu 3.vietu kopvērtējumā. Pagaidām Horelika izskatās pārliecinošāk.
TOP3 pēc 5 posmiem:
1) Ance Jankava – 1070
2) Gunita Turauska – 1062
3) Kintija Horelika - 936

Divniekos kā vienmēr labi Horeliki, kurus gan, pateicoties lieliskam otrajam braucienam gandrīz apbrauca Edijs Krēmanis ar Jāni Bērziņu. Bet gandrīz arī šoreiz neskaitās. Tas gan nemazina Krēmaņa un Bērziņa otrā brauciena rezultāta fenomenu. Divi tādi braucieni garantētu 2.vietu posmā. Atkal jau tā stabilitāte.
Horeliku stabilitāte šoreiz vainagojās ar trešo vietu. Galvenais pārsteigums bija šogad nepārspējamo Turausku “tikai” otrā pozīcija. Tātad tomēr ir pārspējami. Un par to var pateikties Andrim Stikānam un Jānim Indriksonam, kuri gandrīz kā Fēnikss iznira no pelniem, pierādot, ka par agru tikuši norakstīti no favorītu pulka. Vai tās ir jaunās ķiveres vai kāds cits knifs, ko šis duets atkodis, bet tas noteikti nācis par labu. Un kā nu ne – jauns trases rekords. Pie tam abos braucienos. Jāpiezīmē, ka Stikānam ar Indriksonu tikai puskilometrs pietrūka, lai pārsniegtu 80km/h ātrumu. Jaunais rekords – 79.5km/h! Ārprātīgs ātrums! Vai pēdējā posmā izdosies pārsniegt 80km/h barjeru?
Kopvērtējumā gan Turausku uzvara jautājumus šķiet nerada. Tikai fantastiski neveiksmīgs brauciens vai vudu lelles bakstīšana var viņu sapnim stāties pretī. Sāciet bakstīt, jo Turauski dodās pēc čempiona titula! Uzvara posmā ļāvusi Stikānam ar Indriksonu kopvērtējumā apsteigt Kairu pāri un šobrīd kopvērtējumā 3.vieta. Kairiem gan ir visas iespējas šo pārpratumu labot pēdējā posmā. Gala vārdu vēl neviens nav pateicis.

Par pārsteigumu daudziem, ir pat apkopots komandu kopvērtējums pēc 5 posmiem. Komandu vērtējumā iekļuvušas tikai tās komandas, kurām kaut vienā posmā izdevies tikt pie punktiem. Kopā punktus savstarpēji dalījušas 26 komandas(vispār reģistrēto komandu skaits pārsniedz 50).

Nākamais posms 27.februārī, kad kopā pulcēsim gan vīriešus, gan sievietes, gan divniekus izšķirošajām cīņām par uzvaru posmā un kopvērtējumā. Savukārt nākamais treniņš 25.februārī.

SVARĪGS INFO SLIDOTĀJIEM:
25.februāra treniņš būs arī neoficiālā kvalifikācija atlikušajām vietām uz ICE on FIRE. Gaidām visus tos slidotājus, kuri vēlās pacīnīties par iekļūšanu finālā, gan arī tos, kuri ir jau nodrošinājuši dalību finālā, lai patrenētos finālam. Citiem vārdiem – visi aicināti vēl paslidot. :)






Subscribe to news letters

      





Other news


2016.03.07.
Ice on Fire un ShowelRace Superfināls noslēdzies!

2016.03.04.
''AUGŠAS'' rezultāti.

2016.02.16.
ICE on FIRE 2.kvalifikācijas un ShowelRace 3.sezonas 5.posma vīriešiem foto apskats

2016.02.10.
ShowelRace 4.posma DĀMĀM un DIVNIEKIEM foto apskats

2024.03.23.
ShowelRace X sezonas Superfināla un Ice on Fire foto apskats.

2024.03.23.
Showelrace X season Afterparty un After-words!

2024.03.05.
🔥🛷 **Noslēdzam sezonu ar ShowelRace Superfinālu un Ice on Fire sacensībām slidotājiem!** 🔥🛷

2015.11.24.
2. Posms FOTO un review!

2015.01.27.
ShowelRace TRAINING DAY S0202
Support
By continuing homepage browsing you accept this page cookies. Learn more    close