no
+7 °C
Ice
Air
lat / eng


no
+7 °C
Ice
Air


News

Optibet ShowelRace 4.sezonas 4.posma apskats un foto jeb Maģiskais Četrinieks!



Statistic - 9055 times
Publication date - 2016.12.21.

Optibet ShowelRace 4.sezonas 4.posms. Ja tic numeroloģijai, tad kaut kam īpašam bija jānotiek. Pirmkārt, šiem diviem četrniekiem pievienojās vēl viens – maģiskais četrinieks jeb divu Anču un divu Gunitu ilgi gaidītais duelis jeb quattruelis. Tāda vārda, protams, ka nav, bet divas Gunitas un divas Ances ShowelRace ir gan. Jāatzīst, ka pārī Gunitas darbojas stipri vien pārliecinošāk nekā individuāli, jo abas Gunitas savus mikrodueļus uzvarēja pārliecinoši, pa ilgiem laikiem liekot Ancēm trūkties. Kurš no tā iegūst? VISI! Sen nav bijis tik interesanti sekot sieviešu sacensībām, mēģinot izzīlēt, kura tad kuru. Šoreiz zīlēt bija daudz ko, bet galveno pārsteigumu sarūpēja Gunita Turauska. Beidzot ne tikai izrādot nopietnu konkurenci Ancei Jankavai, bet šoreiz arī Anci atstājot jaņos. Tronis atgūts, bet uz cik ilgu laiku? Vismaz gadu Turauska noslēgusi uz labas nots. Redzēsim vai tas būs arī iemesls labam sākumam. Jāsāk gan būs ar Lillehammeri, bet arī Norvēģijā tas būs interesants duelis, jo uzvarētāja kļūs arī par pirmo uzvarētāju ārpus LV robežām un arī pirmo rekordisti ārpus LV. Likmes augstas.
Vēl der apsveikt otru Gunitu. Gunitu Balodi. Gunitas kā miera balodi vai cerību stariņu sacensībās gaidīja jau sen. Gan tāpēc, lai izlīdzinātu Anču un Gunitu attiecību, gan stipri saasinātu cīņu par pjedestālu. Vieglie punkti beigušies – Gunita Balode is BACK! Un pat pēc pārtraukuma Gunita Balode spārniņus plivinājusi gana aktīvi, pierādot, ka ir TOP3 braucēja. Apsveicam. Uzslavas pelnījusi arī Kristīne Stirna. Ar katru sacīksti Stirnas lēcieni ir ar vien tuvāk pjedestālam.
Bet īpašu sveicienu pelnījusi Indra Babauska, kura dienu pirms sacīkstes pārkvalificējās par Dzērvi! Dzērvēm rūgts un, lai šī pārkvalificēšanās par cilvēku-putnu nes arī veiksmi ShowelRace sacīkstēs. RedBull noteikti ļaus šos jaunos spārnus celt aktīvāk. :)
Tas viss par veiksmēm, bet bija arī neveiksmes. Trijām no ierastā TOP6 šīs sacensības nebija veiksmīgas. Ancei Bērziņai knapi izdevās iekļūt TOP6. Kintijai Horelikai neizdevās pat tas, bet Aija Ambrasa ierasto cīņu par TOP6 aizstāja ar cīņu par 9./10. vietu. Mikroduelī jaunizcepto Dzērvi gan uzvarēja, bet šī noteikti nav vieta uz kuru cerēja Ambrasa.
Dāmu TOP6.
1. Gunita Turauska
2. Ance Jankava
3. Gunita Balode
4. Kristīne Stirna
5. Ilze Kaire
6. Ance Bērziņa

Vīru sacensībās arī bija savs maģiskais četrinieks - Krēmanis, Horeliks, Eglītis un Kairis. Tieši šie kungi bija galvenie pjedestāla dalītāji. Treniņbraucienā spīdējā Kairis. Pirmajā sacensību braucienā Krēmanis ar jaunu trases rekordu. Otrajā sacensību braucienā Eglītis. Pa vidu vēl Horeliks visiem jauca gaisu. Visā šajā juceklī vislabāk veicās Krēmanim, kuram pietika ar pirmajā braucienā iekrāto pārsvaru. Otrajā braucienā ļoti labu laiku uzrādīja Eglītis, bet ar to bija par maz, lai apsteigtu Krēmani vai Horeliku, bet pietika, lai no pjedestāla izstumtu Kairi. Tā beigās šajā trillerī uzvar Krēmanis, bet Eglītim uzvara iet secen jau otro posmu pēc kārtas. Tas viss ļoti saasinājis cīņu par kopvērtējumu gan individuāli, gan komandām. Sīvas cīņas ir ne tikai par pjedestālu. Ļoti interesants duelis izdevās Kristapam Ruskam ar Arni Jurgelu, kuriem divu braucienu summā vienāds rezultāts un dalīta 16.vieta.
Vīru TOP6:
1. Edijs Krēmanis
2. Jānis Horeliks
3. Aigvars Eglītis
4. Mareks Kairis
5. Kristaps Turauskis
6. Raivo Priedeslaipa

Varētu teikt, ka Optibet ShowelRace 4.posms tika aizvadīts X-surikātu zīmē, ja vien divniekos par pārsteigumu neparūpētos Raivo Priedeslaipa ar Uģi Skopānu. Tieši viņi divu braucienu summā negaidīti apbrauca abus galvenos favorītus uz uzvaru. Stabilitāte abos braucienos ļāva Stikānam ar Indriksonu izcīnīt otro vietu, bet Turausku pāris nenoturēja pirmo vietu un beigās “tikai” trešie.
Katostrofāls starts Horelikiem un tikai 7.vieta. Ļoti tālu no ierastā trijnieka.
Divnieku TOP3:
1. Raivo Priedeslaipa/Uģis Skopāns
2. Andris Stikāns/Jānis Indriksons
3. Kristaps Turauskis/Gunita Turauska

Komandu konkurencē pēc 4.posma abām līderu komandām Čiekurs Pro un X-Surikāti vienāds punktu skaits. Trešajā vietā “Seniori Uzbrūk!”, kuri atpaliek par 114 punktiem. Regulārajā sezonā atlikuši vairs tikai divi posmi. Senioriem būs grūti pacinīties, bet ne neiespējami. Protams Optibet totalizātorā galvenie favorīti būs Surikātu Čiekuri vai Čiekuru Surikāti. Šobrīd abām komandām izredzes ir vienādas. Bet likmes ļoti augstas.

Nākamais posms no 5.-7.janvārim norisināsies Lillehammerē, Norvēģijā. Šis būs pirmais posms Optibet ShowelRace vēsturē, kas norisināsies ārpus LV robežām. Lillehammeres trasē līdz šim neviens vēl nav braucis, tāpēc vēl jo interesantāk būs redzēt, kurš tad izrādīsies spēcīgākais pilnīgi jaunā un nezināmā trasē! Kurš pārrakstīs vēsturi? :)






Subscribe to news letters

      





Other news


2017.01.07.
Oficiālie treniņi Norvēģijā. Otrā diena.

2017.01.05.
Lāpstu šļūcēji un slidotāji pārraksta vēsturi!

2016.12.14.
Horelika lāsts ir gāzts! SuperStage 2.posma FOTO un apskats!

2016.12.13.
Showelrace Stila Grāmata. Pirmais paragrāfs - Apavi.

2024.03.23.
ShowelRace X sezonas Superfināla un Ice on Fire foto apskats.

2024.03.23.
Showelrace X season Afterparty un After-words!

2024.03.05.
🔥🛷 **Noslēdzam sezonu ar ShowelRace Superfinālu un Ice on Fire sacensībām slidotājiem!** 🔥🛷

2016.11.22.
Sāksies Ice on Fire sacensību seriāls!

2016.11.09.
ShowelRace 4.sezonas 1.posma foto un apraksts
Support
By continuing homepage browsing you accept this page cookies. Learn more    close