no
+9 °C
Ice
Air
lat / eng


no
+9 °C
Ice
Air


News

Jauns trases rekords sievietēm jeb ShowelRace 7.sezonas 3.posma apraksts un foto.



Statistic - 3620 times
Publication date - 2019.12.07.

Beidzot lauzām tradīciju un ShowelRace laikā nelija lietus. Dīvaini. Bez nokrišņiem gan neiztikām, bet vismaz lietu nomainīja sniegs. Sniegs mums ir lielāks draugs par lietu. Krītot uz leju atzīmēm termometru stabiņā, krīt arī sekundes katra braucēja rezultātos.
Dāmām to varēja just visizteiktāk, jo Ilzei Kairei jeb lidojošajai Ilzei izdevās iepriekšējo trases rekordu sievietēm labot par gandrīz 7 sekundes desmitdaļām. Renes sporta veidos tā ir vesela mūžība. Un tas vēl ir tikai sezonas sākums.
Ar šo jau pateicām priekšā, ka uzvarēja Ilze Kaire. Tik pat pārliecinoši, cik Ilze bija pirmā, otrā bija Gunita Turauska. Bet Kristīne Stirna trešā.
Ja dāmām intriga bija par to kāds tad būs jaunais trases rekords, tad kungiem jau bija pavisam cits stāsts. Pirmajā braucienā abi Ice Rockets komandas biedri uzrādīja apskaužami labus laikus un bija skaidrs, ka galvenā cīņa būs tieši starp viņiem abiem. No pieminētajiem kungiem atpalika Rihards Ieviņš, bet no Ieviņa nedaudz vairāk atpalika Edijs Krēmanis ar Tomu Grīnbergu, kuri uzrādīja identiskus laikus. Šogad tik ātrais Mareks Kairis pirmajā braucienā nedaudz iepalika. Otrajā braucienā jau rezultāti krasi pamainījās. Joprojām neticami ātrs bija Andris Stikāns, kurš spēja būtiski palielināt pārsvaru pār savu komandas biedru Jāni Zemīti. Stipri ātrāks bija kļuvis Mareks Kairis. Gan ne pietiekoši, lai apdraudētu Zemīša otro vietu. Bet pietiekoši, lai Rihardu Ieviņu atbīdītu uz 4.vietu. Savukārt dalīta 5.vieta Jānim Horelikam ar Ediju Krēmani.
Vissīvākās cīņas bija divniekos. Lai arī laika starpības divniekos parasti ir lielākas, kas skaidrojams ar divnieku specifiku, rezultātu nepastāvība šo disciplīnu padara ļoti aizraujošu. Jau iepriekš minējām, ka beidzot divniekos nav izteikta favorīta. Precizāk, favorīti ir, bet tiem nopietnu pretestību izrāda pārējie. Intrigu vēl pastiprināja kāda sena divnieka atkalparādīšanās ShowelRace sacensību apritē. Šis divnieks ne brīdi nelika vilties. Arnis Jurgels ar Gunitu Balodi pierādīja, ka meistarību tik ātri nevar pazaudēt un jau ar pirmajiem braucieniem demonstrēja, ka viņu nodomi saistīti tikai un vienīgi ar pjedestālu. Otrais brauciens gan bija mazāk veiksmīgs, bet ar to tāpat pietika, lai nosargātu bronzu. Par galveno intrigu parūpējās cits divnieks. Marekam ar Ilzi Kairiem izdevās tas, kas ilgu laiku nebija pa spēkam citiem divniekiem – gāzt no troņa Eduarda Paķa divnieku. Eduards ir īsts zelta medaļu magnēts un komandā ar dažādiem pāriniekiem pēdējo 3 sezonu laikā pie zelta ticis gandrīz 80% gadījumu. Apskaužami, jo šo uzvaru statistiku izdevies noturēt dažādu pārinieku kombinācijās. Šoreiz labāki bija Kairi.
Uz precizītāti 3.vieta sievietēm Ditai Streiķei, kura izlaida sezonas sākumu. Otrā Laura Romanova, bet pirmā Kintija Horelika.
Vīriem dalīts rezultāts, bet labāka uzrādītā laika dēļ pie sudraba tika Jānis Kārkliņš, bet bronzas Arnis Jurgels. Savukārt visprecizākais bija Māris Vinklers.
Divniekiem bronza Jānim un Kintijam Horelikiem, sudrabs Marekam un Ilzei Kairei, bet zelts Rūdolfam Riekstiņam un Lindai Ozoliņai.
Komandu ieskaitē nedaudz negaidīti uzvarēja Akumulatoru Centra komanda, kas ļāva par līderiem kļūt ShowelRace Addicted komandai. Pārsvars pār tuvākajiem sekotājiem gan ir tik niecīgs, ka šobrīd tas ir vairāk formāls.

Nākamais posms jau 14.decembrī. Cerēsim, ka ziema būs beidzot uz palikšanu. Jo tas sola vēl sīvāku cīņu, ātrākus braucienus un jaunus rekordus. Rekordi, protams, nav galvenais, bet tie liek ar aizrautību sekot, cik tad tālu ir tas slieksnis, cik ātri var šļūkt ar lāpstu. Neatkarīgi no tā vai tīko pēc rekordiem vai vienkārši pēc lieliski pavadīta laika, reģistrējies sacensībām. Adrenalīnu un pozitīvu emociju virpuli saņems kā vieni, tā otri! :)






Subscribe to news letters

      





Other news


2019.12.17.
Ziemassvētki šogad pienākuši ātrāk! Pilnīgi neticamais piedāvājums! EXTRA TRENIŅŠ NO VĪRU STARTA SESTDIENĀ!

2019.12.10.
ShowelRace 7.sezonas 4.posms vairs nav aiz kalniem! Nenokavē reģistrāciju!

2019.11.29.
BLACK FRIDAY piedāvājums divniekiem!

2019.11.23.
ShowelRace 7.sezonas 3.posms jau 30.novembrī!

2024.03.23.
ShowelRace X sezonas Superfināla un Ice on Fire foto apskats.

2024.03.23.
Showelrace X season Afterparty un After-words!

2024.03.05.
🔥🛷 **Noslēdzam sezonu ar ShowelRace Superfinālu un Ice on Fire sacensībām slidotājiem!** 🔥🛷

2019.11.15.
ShowelRace 7.sezonas 2.posms jau 16.novembrī!

2018.03.23.
Winter Fest lielā galerija beidzot ir klāt!
Support
By continuing homepage browsing you accept this page cookies. Learn more    close