no
+13 °C
Ice
Air
lat / eng


no
+13 °C
Ice
Air


News

Divnieki noliek lāpstas, Jankava kapitulē. 5. posms Dāmām un Divniekiem. FOTO



Statistic - 9870 times
Publication date - 2015.02.25.

Straujā pavasara tuvošanās ne tikai sniegu kausē, bet arī laiku, kas atlicis līdz ShowelRace otrās sezonas noslēgumam. Sezonas beigas nenovēršami tuvojas. Jau pavisam drīz lāpstas būs jāizmanto dobju rakšanai, bet līdz tam vēl jāsteidz izbaudīt atlikušie lāpstšļūkšanas prieki.
Šosezon pirmie lāpstas nolika divnieki. ShowelRace piektais posms bija arī noslēdzošais regulārajā sezonā divniekiem. Šis bija arī viens no interesantākajiem un noteikti ātrākajiem posmiem šajā sezonā, jo jau pirmajā braucienā par jaunu trases rekordu parūpējās Andris Stikāns ar Jāni Indriksonu, nodrošinot visai iespaidīgu pārsvaru pēc pirmā brauciena. Abiem brašuļiem izdevās arī pārspēt šķietami mūžību esošo ātruma rekordu un pierādīt, ka divnieki var būt ātrāki par vieninieku lāpstām. Jaunais rekords vēstīja 74.3km/h (vecais bija 73.4). Neskatoties uz drošo pirmās vietas pārsvaru par pārējiem, intriga par galīgo vietu izkārtojumu saglabājās. Otrajā vietā esošajiem Marekam Kairim un Laimai Kaufmanei negaidīti “uzbruka” Jānis Horeliks ar Kintiju Horeliku, kuri tikai par mata tiesu atpalika no otrās vietas. Tikpat negaidīti veiksmīgi startēja Aigvars Eglītis ar Aiju Ambrasu, kuri līdz šim bija pilotējuši citas ekipāžas. Bet plejādi noslēdza Artūrs Zuļģis ar Māri Staņu. Tieši šie divnieki arī spēkojās par pjedestālu otrajā braucienā.
Apetīte rodas ēdot un šķiet šī “iekošanās” rekordos pirmajā braucienā arī vairoja apetīti uz jauniem rekordiem Stikāna pilotētajam divniekam. Otrajā braucienā Stikāna un Indriksona pārsvars bija tik pat nospiedošs, cik savulaik Vācijas Demokrātiskās Republikas sieviešu izlasei peldēšānā. Kā tieši tas viņiem izdevās, par to vēl zinātnieki strīdās, bet viens ir skaidrs – divnieku lāpstu ātruma īpašības vēl nav sasniegušas maksimumu. Stikānam ar Indriksonu izdevās šķietami neticamais – veikt braucienu ātrāk par 42 sekundēm. No šīs dienas mēs abus bezbremžus varam saukt par mūsu Useiniem Boltiem. Varens sprints un arī jauns ātruma rekords – 74,5km/h!
Savu sezonas līderu godu cienījami aizstāvēja Mareks Kairis ar Laimu Kaufmani. Abiem izdevās droši nosargāt savu otro vietu, finišējot uzreiz aiz brāļiem Boltiem. Horeliku uzbrukums pirmajā braucienā tika pārliecinoši atvairīts. Par to gan parūpējās paši Horeliki, slikti veicot otro braucienu un divu braucienu summā atkrītot uz 5.vietu. Tas pavēra iespējas pirmo reizi divnieku sacensībās uz pjedestāla tikt Aigvaram Eglītim un Aijai Ambrasai. Apsveicam! Savukārt Zuļģis ar Staņu sekoja Horeliku pēdās un otro braucienu veica sliktāk. Jāatzīmē, ka Horelikus gan viņiem izdevās apsteigt.
Pēc šīm sacensībām arī noskaidrojās kopvērtējuma kausa ieguvēji divniekiem. Par pirmajiem uzvarētājiem divnieku ieskaitē ShowelRace vēsturē kļuva Mareks Kairis un Laima Kaufmane. Ja kāds pirms sezonas būtu veicis šādu prognozi pie bukmeikeriem, šobrīd būtu kļuvis stāvus bagāts. Un tieši tas padara šo tautas sportu tik pievilcīgu – ikvienam ir iespējas uzvarēt! Patiess prieks par Mareku un Laimu! Redzēs kādus pārsteigumus vēl sagādās Superfināls, jo brāļi Bolti ar saviem lidojošajiem rezultātiem likuši daudziem aizdomāties par veicamajiem uzlabojumiem braukšanā. Vēl visas balvas nav sadalītas.


Sieviešu sacensībās vēl nebijusi intriga. Tas, ka laiku pa laikam Ances Jankavas tronim uzbruka gan Gunita Balode, bet jo īpaši Kintija Horelika, nebija jaunums. Treniņbraucieni vēl nevēstīja par briesmām. Tikai pēc pirmā brauciena bija skaidrs, ka Ances pozīcijām no slēpņa negaidīti uzbrukusi Anete Zvirbule! Vēl vairāk šokēja fakts, ka Anetei tās bija tikai otrās sacīkstes. Jankavas autoritāte sašķobījās vēl vairāk, jo pēc pirmā brauciena priekšā atradās arī Kintija Horelika. Divu sezonu laikā nekas tāds nav bijis piedzīvots. Visi ar nepacietību gaidīja otro braucienu, lai uzzinātu vai tā bija tikai nejaušība, kļūda tablo vai arī Ancei beidzot uzradušās nopietnas konkurentes. Vēl uz pjedestālu varēja cerēt arī tā ierastā iemītniece Gunita Balode. Otrais brauciens gan pierādīja, ka šī nav Gunitas diena. Šoreiz Gunita nespēja izrādīt nopietnu konkurenci līderu trio. Pēc Gunitas trasē devās Ance, kura uzlaboja savu rezultātu. Kintiju Horeliku atkal pievīla stabilitāte un nācās kārtējo reizi atzīt Ances pārākumu. Kā noslēdzošā trasē devās Anete Zvirbule – vienīgā, kurai nebija, ko zaudēt, jo jau tikšana uz pjedestāla būtu vērtējama kā liels panākums. Anete nebija izšāvusi visu pulveri pirmajā braucienā un vēl vairāk uzlaboja savu rezultātu. Pirmo reizi šajā sezonā liekot Ancei Jankavai izjust zaudējuma rūgtumu. Apsveicam Aneti! Fantastisks rezultāts tikai otrajās sacīkstēs! Vai sākusies jauna ēra? Tas liek ar nepacietību gaidīt regulārās sezonas noslēguma sacīkstes vīriešiem un sievietēm. Būs ko redzēt!
Starp citu... reģistrācija sacensībām ir ATVĒRTA!






Subscribe to news letters

      





Other news


2015.03.09.
Dukuri, Šici un citi uz lāpstām!

2015.03.07.
Pēdējā iespēja!

2015.02.21.
Šodien noslēdzam sezonu DIVNIEKIEM!

2015.02.14.
Sveiciens Valentīndienā no Skeleton.lv!

2024.03.23.
ShowelRace X sezonas Superfināla un Ice on Fire foto apskats.

2024.03.23.
Showelrace X season Afterparty un After-words!

2024.03.05.
🔥🛷 **Noslēdzam sezonu ar ShowelRace Superfinālu un Ice on Fire sacensībām slidotājiem!** 🔥🛷

2015.03.18.
Cat Super Fināla apskats un FOTO

2015.03.12.
Regulārā sezona beigusies, tiekamies SuperFinālā!
Support
By continuing homepage browsing you accept this page cookies. Learn more    close