no
+13 °C
Ice
Air
lat / eng


no
+13 °C
Ice
Air


News

1. Posms Dāmām un Divniekiem. APSKATS un FOTO



Statistic - 11191 times
Publication date - 2015.11.02.

Šogad Helovīni bija īpaši ekstrēmi, jo iekrita tieši ShowelRace 1.posmā Dāmām un Divniekiem. Tas, protams, veicināja lielu aizkapa dalībnieku pieplūdumu. Dalībnieku vidū bija gan zombiji, gan spoki, pat tīģeri un žirafes. Uz šo dalībnieku fona lieliski izcēlās viens no Latvijas šobrīd labākajiem un titulētākajiem motokrosa braucējiem – Matīss Karro. Vienmēr prieks dalībnieku rindās redzēt profesionālus sportistus.
Šis posms bija īpašs arī ar to, ka pirmo reizi vēsturē OPTIBET piedāvāja iespēju likt likmes uz ShowelRace dalībnieku rezultātiem. Tas, protams, padarīja sacensības vēl aizraujošākas.
Tālāk par pašu sacensību gaitu.
Neapšaubāmi sacensību lielākā intriga bija sieviešu starts. Iepriekšējās sezonas sīvākās konkurentes par uzvaru Ance Jankava un Anete Zvirbule šajā sezonā sacentās pirmo reizi. Anete arī nebija piedalījusies treniņos, tāpēc par viņas gatavība sacensībām un līdzšinējo formu varēja izteikt tikai minējumus. Anete nelika vilties un jau treniņbraucienā apliecināja, ka ir gatava šogad cīnīties par līderes godu. Ance Jankava treniņbraucienā bija “tikai” trešā. Tas, protams, vairo intrigu par sezonas gaitu, jo arī pārējās dāmas uzrādīja ļoti augstvērtīgus rezultātus un šogad cīņa par medaļām solās būt sīksta.
Kvalifikācijas braucienā viss pamazām sāka nostāties savās vietās, dāmām draudzīgi samainoties vietām. Ance pirmā, Anete trešā, bet pa vidu starp abām favorītēm spēja iespraukties Gunita Balode, apliecinot, ka viņas mērķi ir nemainīgi augsti. Vēl der pieminēt Gunitu Turausku un Zani Sedlovu, kuras pirmajā braucienā turpat aiz pjedestāla vien bija.
Finālbraucienā intriga tikai palielinājās. Pirmā spriedzi neizturēja Sedlova, braucienā uzrādot tikai 9.laiku un atkrītot uz 7.vietu. Tad Gunita Turauska par vairāk kā sekundi uzlabo savu laiku, saasinot cīņu par pjedestālu. Seko Anetes Zvirbules atbilde Ancei, uzstādot jaunu personisko rekordu, tikai nedaudz atpaliekot no trases rekorda sievietēm. Gunita Balode uzlabo savu laiku, bet ar to ir par maz, lai noturētu otro vietu. Un beidzot seko saldais ēdiens – Ances finālbrauciens. Saldais ēdiens tāpēc, ka brauciena sākumā Jankava Zvirbulei, pārsvaram rūkot, vēl deva teorētiskas cerības uz uzvaru. Ance gan spēja nodemonstrēt savu aukstasinību un gana pārliecinoši nosargāja 1. vietu. Apsveicam Anci. Kronis atgūts. Vismaz uz laiku.

Divniekos arī intrigu netrūka. Ņemot vērā, ka divnieku lāpsta ir pilnībā modificēta, tad šosezon visi rekordi skaitās no nulles, bet zināmas paralēles tāpat var vilkt. Pirmais un pats galvenais – jaunā lāpsta kļuvusi stipri vien ātrāka. Pat pie “lēnā” ledus un lielās sarmas izdevās pārsniegt pagājušā gada ātruma rekordus. Oficiālās sacensībās šobrīd rekords ir 75,7km/h, bet tie vēl ne tuvu nav griesti. Treniņos divnieki “lido” ātrāk. :)
Treniņbraucienā par galveno pārsteigumu parūpējās Zane Sedlova ar Aneti Zvirbuli, uzrādot 2.labāko laiku. Kā arī Turausku pāris, kuri torpedēja vienus no galvenajiem favorītiem – Kairus. Bet līderu godā pārsteigumu nebija – Stikāns ar Indriksonu.
Kvalifikācijas brauciens bija vēl samudžinātāks, jo līderu trio ielauzās Horeliki, Turauskus apsteidzot par 5 sekundes simtdaļām. Pārsteigums bija arī Mārītes Brices un Elzas Ozoliņas 4.vieta, pierādot, ka arī sieviešu pāri spēj godam divniekos cīnīties par godalgotām vietām. Trešais pārsteigums bija Kairu vājais sniegums. Šķiet šis bija sliktākais starts līdz šim. Automātiski sevi priekšlaicīgi izslēdzot no cīņas par medaļām. Bet par vislielāko pārsteigumu parūpējās Māris Staņa ar Artūru Zuļģi, kuri uzrādīja TIKAI 13.laiku un nespēja kvalificēties finālbraucienam.
Finālbraucienā Kairiem izdodās apsteigt Brices un Ozoliņas dievnieku. Pamodās arī Sedlova ar Zvirbuli, pakāpjoties uz 4.vietu. Fantastisku rezultātu uzrāda Turauski, gandrīz par sekundi uzlabojot savu laiku. Horelikiem arī izdodās uzlabot savu laiku, bet nākas tomēr atzīt Turausku pārākumu un atkrīt uz trešo vietu. Tikai Andris Stikāns ar Jāni Indriksonu kaut kur divvientulībā ganījās visiem priekšā pa trasi, tā arī ne uz mirkli neapdraudot savu līdera pozīciju. Apsveicam Stikānu ar Indriksonu. Spēcīgs sezonas sākums.

Arī šoreiz mūs pagodināja dalībnieki arī no citām valstīm. Tagad arī Turcija un Polija ir mūsu kontā.
Nākamais posms jau 21.novembrī, kad norisināsies 2.posms Kungu, Dāmu un Divnieku ieskaitēs.

Atgādinām, ka joprojām notiek Komandu pieteikumu pieņemšana. Komandu var pieteikt līdz 21.novembrim. Visiem tiem, kuriem ir komandas, bet pietrūkst kāds dalībnieks komandā vai esi joprojām “brīvais aģents”, bet vēlies būt kādas komandas sastāvā – sūti info uz info@skeleton.lv.
Veidosim sludinājumu “sienu”, kur tad varēs atrast trūkstošos posmus komandām.

Galvenā balva komandām ir 1000EUR. Ir vērts nedaudz iespringt uz komandas veidošanu. :)






Subscribe to news letters

      





Other news


2015.11.24.
2. Posms FOTO un review!

2015.11.12.
S-Fitness dāvā visiem ShowelRace dalībniekiem atlaidi abonementiem.

2015.10.28.
Vēlies saņemt bezmaksas dalību nākamajā Showel Race posmā?

2015.10.27.
Pirmo reizi vēsturē ir iespēja veikt likmes uz lāpstšļūkšanas sacensībām

2024.03.23.
ShowelRace X sezonas Superfināla un Ice on Fire foto apskats.

2024.03.23.
Showelrace X season Afterparty un After-words!

2024.03.05.
🔥🛷 **Noslēdzam sezonu ar ShowelRace Superfinālu un Ice on Fire sacensībām slidotājiem!** 🔥🛷

2015.10.15.
Pirmais treniņš jau ŠODIEN!

2015.03.11.
CAT SHOWELRACE SUPERFINAL iekļuvušo dalībnieku saraksts
Support
By continuing homepage browsing you accept this page cookies. Learn more    close