no
+7 °C
Ice
Air
lat / eng


no
+7 °C
Ice
Air


News

HOU, HOU, HOU! Ziemassvētku LIELposms rezultātos un bildēs!



Statistic - 9971 times
Publication date - 2015.12.30.

Arī ShowelRace sezonas ietvaros Ziemassvētki bija sabraukuši rakstītām kamanām. Vismaz Deda Otmoroza un Sņeduročkas veidolā jau nu noteikti(skat.foto galerijā). Pat tas, ka pīrāgam, nabagam abi gali apdeguši, netraucēja Xmas Special posmu apmeklēt kuplā skaitā. Kopumā 55 dalībnieki vīriešu, 18 sieviešu un 23 divnieku ekipāžas. Mēs viennozīmīgi varam lepoties ar lojālākajiem dalībniekiem, jo pat otrie Ziemassvētki reti kuru apturēja no dalības sacensībās. Ziemassvētki jau ir ģimenes svētki un lāpstšļūči arī ir viena kupla ģimene. Paldies jums par to. No liriskās atkāpēs pie sacensībām.
Jau treniņos varēja manīt, kurš šogad labāk uzvedies, jo ierasto līderu vidū bija izmaiņas. No sievietēm pie eglītes visčaklāk pantiņus skaitījusi Gunita Turauska, kura nekautrējās no troņa nobīdīt Anci Jankavu. Anetes Zvirbules prombūtni labi izmantoja Kintija Horelika, bet “māsiņas-krāsiņas” Linda Drande un Aija Ambrasa nodemonstrēja, ka TOP6 ir arī viņu mērķis. Neraksturīgi tālu no pjedestāla bija Gunita Balode.
Vīriem čaklākais pantiņu skaitītājs bijis Māris Staņa, kurš apsteidza gan sezonas līderi Jāni Indriksonu, gan komandas biedru Artūru Zuļģi. Savukārt, divniekos dominēja Turauski.
Sacensību pirmais brauciens šajā nosauktajā svētku plejādē veica pirmās korekcijas.
Sieviešu sacensībās gan lielu korekciju nebija. Pārsteidzošā kārtā dominēt turpināja Gunita Turauska. Pirmajā braucienā pārliecinoši labākais laiks. Ancei Jankavai atļaujot tikai ostīt putekļus. Tālāk sekoja Kintija Horelika un Aija Ambrasa. Vienīgi Gunitai Balodei izdevās vienu vietu atgūt un Lindas Drandes neveiksmīgais brauciens ļāva TOP6 noslēgt Mārītei Bricei. Otrajā braucienā nekas diži nemainījās. Turauska turpināja ņirgāties par Anci Jankavu, divu braucienu summā uzkrājot gandrīz sekundi lielu pārsvaru. Ancei atlika tikai noplātīt rokas un gatavoties nākamajām sacensībām. Kā saka, čempionu labākās īpašības ir uzcītīgs darbs un īsa atmiņa. Nākamajā posmā redzēsim vai Ance maz atcerēsies šo mazo pārpratumu. Pjedestālu noslēdza Kintija Horelika, kurai vairāk nācās uztraukties par vietas saglabāšanu, nekā līderu duo noķeršanu. Jāpiezīmē kāds ievērības cienīgs fakts. Gunita Turauska ir pirmā sieviete pasaulē, kura ar lāpstu trasē pārsniegusi 70km/h robežu un jaunais rekords sievietēm ir 71.2km/h!!!
Runājot par kopvērtējumu, tad šis posms līderu trio bija kā medusmaize, jo lāvis nostriprināt savas pozīcijas. Ja Turauska šādi turpinās, tad ir visas iespējas apsteigt Jankavu kopvērtējumā. Savukārt, ja Horelika spēs saglabāt stabilitāti, tad Balodes trešā vieta kopvērtējumā arī ir apdraudēta.

Divniekos lielākais pārsteigums bija brāļu Zemīšu duets. Divniekos abi brāļi nebija startējuši, tāpēc pirmais starts uzskatāms par diez gan veiksmīgu, jo izdevās apsteigt ne vienu vien pieredzējušo ekipāžu. Vislabāk mājasdarbus pildījuši Turauski, kuriem šķiet vairs konkurentu nav, jo divu braucienu summā par 2.36(!!!) sekundēm apsteidza kādreiz lidojošos Stikānu ar Indriksonu. Stikāns ar Indriksonu lido joprojām, bet šķiet, ka Turauski jau to dara citā orbītā. Jauns trases rekords 0:40.81 (!!!), liekot jau derības, kurš būs tas posms, kad pirmo reizi vēsturē izdosies “palīst” zem 40 sekudnēm. Pēc pirmā brauciena otrajā vietā atradās Horeliki, bet neveiksmīgs otrais brauciens liedza pjedestāla priekus. Cītīgāk tie pantiņi jāskaita. To savā labā izmantoja Kairi, kuriem pietrūka nieka 9 simtdaļas, lai apsteigtu Stikānu ar Indriksonu. Katrā ziņā divniekos intrigu netrūka līdz pat finišam.
Kopvērtējumā vienīgie, kuri var mest kūleni no priekiem ir Turauski. Arī Horeliki tur savas pozīcijas godam, lai gan nav noslēpums, ka tieši Turauski traucē viņiem pilnai laimei. Ak, šie Turauski! Kairiem izdevies pietuvoties Horelikiem, bet visiem pārējiem kopvērtējums joprojām miglā tīts.

Karaliskajā vīru ieskaitē uz steroīdiem šķiet ir Aigvars Eglītis. Ja treniņos vēl kāds izrādīja vērā ņemamu konkurenci, tad sacensībās šaubu par Aigvara uzvaru nebija. Aigvars bija praktiski vienīgais, kurš otro braucienu veica vēl labāk par pirmo, jau otrās sacīkstes pēc kārtas labojot trases rekordu. Aiz Aigvara stabili otrais turējās Artūrs Zuļģis, kurš šķiet ir atguvis pjedestāla garšu un vienīgais kopvērtējumā torpedē Jāņa Indriksona pozīcijas. Labs otrais brauciens izdevās Marekam Kairim, kurš burtiski iezagās uz pjedetāla. Par posma neveiksminiekiem varētu uzskatīt Māri Staņu, kurš zaudēja savu trešo pozīciju un atkrita uz 6.vietu. Kā arī Raimondu Zemīti, kurš bija “tikai” 10.vietā.
Savukārt pie ROOKIE jāuzteic Māris Šteinbergs un Uģis Škopāns, kuriem abiem izdevās pārliecinoši ielauzties TOP20. Uģis šķiet vispār brauca pirmo reizi. Kā arī Andris Vilciņš, kurš pakāpeniski atkož ShowelRace nianses un drīzumā var kļūt par neērtu pretinieku arī pieredzes bāgātākiem dalībniekiem.

Kopvērtējumā intriga ir atgriezusies, jo sezonas līdera Jāņa Indriksona pārsvars sarucis līdz nieka 7 punktiem. Vīru ieskaitē to tikpat labi var uzskatīt par apaļu neko, jo tik lielā konkurencē 7 punkti praktiski neko nenozīmē. Savukārt, no trešās līdz devītai vietai kopvērtējuma tabula ir tik blīva, ka jebkura neveiksme kādam var būt liktenīga. Par to vissāpīgāk pārliecinājās Andris Stikāns. Viens no pagājušā gada galvenajiem favorītiem šobrīd ir tikai 13.vietā, bez cerībām uz uzvaru kopvērtējumā.
ROOKIE Challenge ar minimālu pārsvaru pār Jāni Ķibermani priekšā atrodās Dāvis Poška.

Savukārt pagaidām neoficiālajā(dati vēl nav pilnībā apstiprināti) komandu kausā TOP6 šobrīd šāds:
1. X-Surikāti 1873
2. Čiekurs PRO 1725
3. Pingvīni 1692
4. Svārki Biksēs 1682
5. Storm Troopers 1678
6. Māsiņas un Brālīši 1337

Nākamais posms jau nākošgad! 16.janvārī 4.posms vīriem.

Laimīgu Jauno 2016.gadu, Dārgie Lāpstšļūči! :) Nākošgad pērtiķosimies uz nebēdu! :D






Subscribe to news letters

      





Other news


2016.01.13.
Ice on Fire!

2016.01.12.
Kvalificējies ICE on FIRE

2015.12.22.
Pēdējā brīža piedāvājums!

2015.11.24.
2. Posms FOTO un review!

2024.03.23.
ShowelRace X sezonas Superfināla un Ice on Fire foto apskats.

2024.03.23.
Showelrace X season Afterparty un After-words!

2024.03.05.
🔥🛷 **Noslēdzam sezonu ar ShowelRace Superfinālu un Ice on Fire sacensībām slidotājiem!** 🔥🛷

2015.10.08.
SĀKAM!!!

2015.03.07.
Pēdējā iespēja!
Support
By continuing homepage browsing you accept this page cookies. Learn more    close