no
+8 °C
Ice
Air
lat / eng


no
+8 °C
Ice
Air


News

ShowelRace Tautas klases 4.posma medaļas sadalītas!



Statistic - 7878 times
Publication date - 2018.01.30.

Kamēr pārējos renes sportos regulārā sezona ir noslēgusies un visi jau devušies uz Koreju, ShowelRace sezona tikai uzņem apgriezienus. Intriga sit augstu vilni un Tautas Klasē cīņa visās kategorijās jau saasinājusies līdz baltkvēlei.
Vissīvākā cīņa šoreiz bija starp divnieku ekipāžām. Joprojām ar partnera izvēli divniekos turpina eksperimentēt Gunita Turauska. Un kā nu ne, ja likme patiesībā nav tikai uzvara divniekos, bet arī cīņa par komandu kopvērtējumu. Vēl pirms pāris gadiem Artūrs Zuļģis ar Kristapu Turauski nevarēja lāpstu savā starpā sadalīt, bet tagad ir vienā komandā un eksperimentē ar labāko kombināciju divniekā. Šoreiz eksperiments izdevās pat ļoti veiksmīgs, jo pāri arī Artūru Zuļģi izdevās uz pauzes atstāt arī jau labi iestrādātos tandēmus. Protams, bez cīņas neviens nepadevās un patiesībā vienlīdz labas izredzes uz uzvaru bija uzreiz četriem divniekiem. Starpība bija tik niecīga, ka viena niecīga kļūda varēja izšķirt vai būsi pirmais vai ārpus pjedestāla. Gandrīz tā arī notika Aigvara Eglīša un Eduarda Paķa divniekam. Pēc pirmā brauciena pirmie, bet finālbraucienā pāris mini kļūdiņas atbīdīja uz 3.vietu. Lieliski startēja Uģis Skopāns ar Raivo Priedeslaipu. Divi labi un ļoti stabili braucieni ļāva izraut sudrabu.
TOP3:
1. Artūrs Zuļģis/Gunita Turauska
2. Uģis Skopāns/Raivo Priedeslaipa
3. Eduārds Paķis/Aigvars Eglītis

Sieviešu kategorijā galvenā intriga bija par to vai Kristīnei Stirnai izdosies atkārtoti uzvarēt Anci Jankavu, pierādot, ka iepriekšējā posmā abu starpā divu braucienu summā identiskais rezultāts nebija tikai nejaušība un uzvara bija pelnīta. Šoreiz jau Stirna auļēkšoja pa trasi vēl brašāk un Jankavai daudz pretargumentu neatradās. Nebiji pārliecinoša uzvara pār Anci Jankavu. Raudzīsimies, kā šī sezona turpināsies un šis savsarpējais duelis attīstīsies tālāk. Par atlikušo vietu uz pjedestāla cīnījās divas Gunitas. Šoreiz Gunitu duelī spēcīgāka izrādījās Gunita Turauska.
Neliels mikromačs bija arī starp Indru Dzērvi un Ditu Burvi. Lai arī Dzērve pēc pirmā brauciena bija aizlidojusi nedaudz pa priekšu, otrajā braucienā Burve uzbūra sev lielisku braucienu un šo cīņu neapšaubāmi saasināja. Arī šim mikromačam ir vērts pasekot līdz, jo ar katru sacīksti tas kļūst līdzvērtīgāks.
TOP3:
1. Kristīne Stirna
2. Ance Jankava
3. Gunita Turauska

Karaliskajā vīriešu klasē īpaši spraiga cīņa izvērtās starp Artūru Zuļģi un Aigvaru Eglīti. Neko tālu neatpalika arī šosezon uzplaukušais un sevi no jauna atradušais Jānis Zemītis. Pirmajā braucienā Ne Artūrs, ne Aigvars tik ļoti nevēlējās piekāpties, ka abi uzrādīja identiskus laikus, kas gan pēdējā laikā jau kļuvusi par tradīciju starp Showelrace dalībniekiem. Finālbraucienā lielisku sniegumu demonstrēja Jānis Zemītis, gulstot papildus spiedienu uz Aigvaru Eglīti. Eglītis šo spiedienu neizturēja, lai gan divu braucienu summā pārsvaru pār Zemīti tomēr saglabāja. Labāks par Zemīti otrajā braucienā bija tikai Zuļģis, kurš par nieka sekundes simtdaļu apsteidza Zemīti. Divu braucienu summā gan pārsvars gana iespaidīgs un pirmā vieta.
Ārpus pjedestāla sīva cīņa norisinājās starp Andri Stikānu un Ediju Krēmani. Stikānam jau kuro sacīksti 4.vieta, kas jau tiek dēvēta par Stikāna lāstu. Edijs Krēmanis negaidīti tikai 5.vietā.
TOP3:
1. Artūrs Zuļģis
2. Aigvars Eglītis
3. Jānis Zemītis

Pie interesantām ziņām vēl jāpiemin fakts, ka turpmāk būt pēdējām nemaz nebūs tik traki, jo katrā klasē vājākā rezultāta uzrādītājs balvā tiks pie bezmaksas dalības treniņā un iespējas uzlabot savu rezultātu nākamajās sacīkstēs.
Savukārt otra lielā ziņa ir, ka Akumulātora Centrs sadarbībā ar CAT dāvā iespēju jebkuram pasākuma apmeklētājam visu februāri līdz pat 3.marta posmam pacīnīties par jaunu akumulātoru savam auto un citām vērtīgām balvām. Kas jādara, lai savā īpašumā iegūtu automašīnas akumulātoru? Visilgāk jānotur gandrīz 15kg smags akumulātors. Pagaidām visilgāk tas izdevies Uģim Skopānam, bet joprojām jebkuram ir iespēja Uģa rezultātu pārspēt. Viss, kas jādara – jāierodās uz sacensībām un jāmēģina! Tuvākā iespēja jau šo sestdien, kad ShowelRace dalībnieki mērosies spēkiem no vīru starta jeb Ice rage disciplīnā. Reģistrējies sacensībām www.showelrace.com vai nāc atbalstīt savus favorītus sestdien jau no 18:00 Siguldas Bobsleja trasē.






Subscribe to news letters

      





Other news


2018.02.01.
Pat nemēģini izlocīties! Šodien treniņš BŪS!

2018.02.01.
Būt pēdējam nav nemaz tik slikti.

2018.01.18.
ShowelRace treniņš jau ŠODIEN!

2018.01.17.
ShowelRace treniņš 18.janvārī!

2024.03.23.
ShowelRace X sezonas Superfināla un Ice on Fire foto apskats.

2024.03.23.
Showelrace X season Afterparty un After-words!

2024.03.05.
🔥🛷 **Noslēdzam sezonu ar ShowelRace Superfinālu un Ice on Fire sacensībām slidotājiem!** 🔥🛷

2017.12.21.
Aizmirsi par X-mas dāvanām? Mums IR risinājums!

2017.03.15.
Optibet ShowelRace 6.posma apraksts un foto.
Support
By continuing homepage browsing you accept this page cookies. Learn more    close