no
+1 °C
Ice
Air
lat / eng


no
+1 °C
Ice
Air


News

Apskats un foto. 1. posms dāmām un divniekiem.



Statistic - 11026 times
Publication date - 2014.11.03.

Šogad Movember iesākās ar Showel race sieviešu un divnieku sacensībām.
Šīs sacensības bija īpašas gan ar to, ka tās bija pirmās oficiālās sacensības divniekiem pasaulē, gan arī ar to, ka noslēdza pirmā posma apli visās trīs disciplīnās. Otrais iemesls ir ļoti būtisks tiem, kuri iesaistījušies komandu cīņās un tiem, kuri joprojām tās tikai veido. “Transfēru” logs (iespēja izveidot un mainīt komandu) aizvērsies 1.decembrī. Joprojām ir daudz “brīvo aģentu”, kurus var pārvilināt savā komandā. Galvenā balva (1000EUR) ir ļoti gards kumosiņš, lai iespringtu uz komandas veidošanu un neatdotu šo kumosiņu bez cīņas. Cīņa ir tikai sākusies.
Bet tagad par pašām sacensībām. Līdzīgi kā vīriešu sacensībās, arī sieviešu braucienos bija jūtamas vasaras miega sekas, jo tikai līderu trio uzrādīja daudzmaz stabilus rezultātus abos braucienos. Lai gan līderu rezultāti neradīja šaubas par uzvaru, patiesībā tendences ir pavisam citas. Dalībnieču skaits aug un aug arī to meistarība. Jau pirmie treniņbraucieni pierādīja, ka par medaļām gatavas cīnīties vismaz 8 dalībnieces, bet sezonas gaitā šis skaits noteikti tikai augs, kas sola tikai spraigāku mačošanos dāmu vidū. Visspilgtāk to pierādīja Kintija Horelika, kura pēc pirmā brauciena bija škietami stabilā trešajā vietā, kas iepriekšējā sezonā viņai nebija izdevies. Diemžēl otrais brauciens pagalam neveiksmīgs un jāsamierinās “tikai” ar 4.vietu. Tā pat arī Linda Samsonova un Aija Ambrasa vismaz kādā no braucieniem pakutināja nervus līderēm, solot lielāku intrigu sezonas gaitā. Patīkami pārstiedza Ilze Kaire. Jau savā debijā stabili ielaužoties TOP10, ar katru braucienu tuvojoties TOP6 un Laura Mežaka, kurai tikai stabilitātes trūkums neļāva iekļūt TOP6.
Tieši lielākā cīņa izvērtās starp Lauru Mežaku un Daci Kurpnieci. Laurai līdz Daces 9.vietai pietrūka mazāk par piecām sekundes desmitdaļām. Nekas, nākošreiz.
Bronza Elīnai Vīksnai, sudrabs kā ierasts Gunitai Balodei, bet zeltu atkal ieguva Ance Jankava.


Divnieku sacensības mums pašiem bija visgaidītākais notikums šajā sezonā. Pilnīgi jauna diciplīna, kur nav ne līderu, ne pieredzējušu braucēju. Pilnīgi visiem tas bija kas jauns. Arī mums. Gan tā gaitas, gan vadīšanas īpašības lika pat ierastajiem līderiem lauzīt galvas un šķetināt šo kāzusu kā labāk savaldīt divnieku lāpstu. Tas pavēra iespējas izcelties mazāk pieredzējušiem dalībniekiem. Patīkami pārsteidza Mareka un Ilzes Kairu duets. Viņiem vienīgajiem rezultāti braucienos nelēkāja kā jo-jo uz augšu un leju. Diemžēl līdz medaļām nedaudz pietrūka. Otrs atradums bija Edijs Krēmanis ar Jāni Bērziņu. Šie abi kungi ilgu laiku bija līderi un tikai neveiksme pēdējā braucienā liedza izcīnīt uzvaru. Finālā bronza. Stabili brauca arī Māris Staņa ar Artūru Zuļģi, kurus gan divu braucienu summā pārliecinoši apsteidza Guntis Šēfers(debija) ar Gunitu Balodi, kuriem abiem šobrīd arī pieder divnieku trases rekords – 46.099 sekundes! Šai disciplīnai arī turpmāk sekosim līdz ļoti rūpīgi, jo tieši divnieki ir ‘’tumšais zirdziņš’’ un atslēga uz uzvaru komandu kopvērtējumā.
STAY TUNED! Nākamis posms 15.novembrī vīriešiem. Reģistrācija uz šo posmu jau atvērta.


P.S. Lieliskas ziņas tiem, kuri vēlas patrenēties pirms nākamajiem startiem. Šo sestdien, 8.novembrī, no 18:00-20:00 notiks treniņi(visām disciplīnām). Jābrīdina uzreiz, ka limitētā laika dēļ, vietu skaits būs ierobežots. Reģistrācija treniņiem sāksies rīt.


 






Subscribe to news letters

      





Other news


2014.11.07.
Piesakies Showel Race TRAINING DAY!

2014.11.04.
TRAINING DAY!

2014.10.31.
Esi PIRMAIS pasaulē!

2014.10.30.
OPTIBET 1.posma video intervija

2024.03.23.
ShowelRace X sezonas Superfināla un Ice on Fire foto apskats.

2024.03.23.
Showelrace X season Afterparty un After-words!

2024.03.05.
🔥🛷 **Noslēdzam sezonu ar ShowelRace Superfinālu un Ice on Fire sacensībām slidotājiem!** 🔥🛷

2015.03.12.
Regulārā sezona beigusies, tiekamies SuperFinālā!

2015.03.11.
CAT SHOWELRACE SUPERFINAL iekļuvušo dalībnieku saraksts
Support
By continuing homepage browsing you accept this page cookies. Learn more    close