no
+7 °C
Ice
Air
lat / eng


no
+7 °C
Ice
Air


News

6. posma apskats un kopvērtējums!



Statistic - 10298 times
Publication date - 2014.02.23.

Skeleton.lv Ice Track Showel Race sezonas noslēdzošais posms norisinājās Olimpisko spēļu zīmē, jo sacīkšu laikā visi sekoja līdz gan brāļu Dukuru cīņai par medaļām, gan arī Latvijas hokeja izlases cīņai grupu turnīrā ar Zviedriju.
Runājot par pašu sacīksti, šī bija ne tikai cīņa par uzvaru kārtējā posmā, bet arī par uzvaru kopvērtējumā. Reālas iespējas uzvarēt kopvērtējumā bija uzreiz četriem dalībniekiem. Tas stipri saasināja cīņu, lai gan ne visi no favorītiem spēja nodemonstrēt gaidīto sniegumu. Ierasti ļoti ātrais Vladislavs Kuzminskis šoreiz pieļāva vairākas kļūdas, kas ļāva iegūt “tikai” 5.vietu. Līdzīgs liktenis piemeklēja arī Māri Staņu(kurš bija viens no galvenajiem pretendentiem uz kopvērtējuma kausu) un Jāni Horeliku. Īstā cīņa izvērtās starp iepriekšējā posma uzvarētāju un trases rekorda īpašnieku Jāni Indriksonu, kopvērtējuma līderi Artūru Zuļģi un abiem brāļiem Zemīšiem – Raimondu un Jāni. Pirmajā braucienā tieši Jānis atradās vadībā, kam sekoja Jānis Indriksons un Vladislavs Kuzminskis. Kā minēts iepriekš, Kuzminskis otro braucienu veica nesekmīgi un atkrita uz 5.pozīciju. Otrs brauciens sliktāks bija arī Jānim Zemītim, ļaujot cīņā par godalgotām vietām iesaistīties viņa brālim – Raimondam. Raimonds uzrādīja 2.labāko laiku, kas ļāva arī noturēt otro pozīciju posmā. Indriksons atpalika par nieka vienu sekundes desmitdaļu un atkrita uz 3.vietu. To izmantoja Artūrs Zuļģis, kurš 2.braucienu veica visātrāk un negaidīti pārliecinoši arī uzvarēja, abu braucienu summā pārspējot Raimondu Zemīti par nepilnām 43 sekundes simtdaļām. Jā, tieši tik niecīgs pārsvars divu braucienu summā skaitās pārliecinoša uzvara finālā!
Šis Zuļģa panākums ļāva viņam arī pārliecinoši apsteigt konkurentus cīņā par kopvērtējuma kausu.
Tātad posmā 1.Artūrs Zuļģis, 2. Raimonds Zemītis, bet 3.vietā Jānis Indriksons.


Sezonas līderei nestartējot, beidzot iespēja uzvarēt bija Gunitai Balodei. Taču pēc pirmā brauciena negaidīti 1.vietā atradās Liene Bērziņa. Tikpat negaidīti otrā bija Elīna Vīksna, bet galvenā favorīte – Gunita Balode – tikai trešā. Otrajā braucienā viss nostājās savās vietās. Gunita nodemonstrēja, kāpēc ir galvenā favorīte un uzrādīja labāko laiku. Nervi neizturēja Elīnai Vīksnai un viņa atkrita uz 4.pozīciju, bet Liene Berziņa, kura arī 2.braucienu veica sliktāk, tomēr spēja noturēt 2.vietu posmā. Elīnas kļūda ļāva uz 3.pozīciju pakāpties Rūtai Šultei.
Tātad 1.Gunita Balode, 2.Liene Bērziņa, bet 3.vietā Rūta Šulte.


Gunita Balode jau bija nodrošinājusi kopvērtējuma kausu, jo sezonas līdere šajā posmā diemžēl nevarēja piedalīties. Tātad Ance Jankava palika 2.vietā, bet 3.vietā Rūta Šulte, kura arī savu pozīciju bija jau nodrošinājusi pirms šī posma.


Noslēdzošais posms arī noteica tos dalībniekus, kuri kvalificējās Skeleton.lv Ice Track Showel race Superfinal. Superfinālā iekļuva tie, kuri 4 no 6 posmiem uzrādīja augstākos rezultātus. Kopā 20 vīrieši un 10 sievietes.


Vīriešu grupā Superfinālam kvalificējās Artūrs Zuļģis, Vladislavs Kuzminskis, Raimonds Zemītis, Māris Staņa, Jānis Zemītis, Jānis Horeliks, Jānis Indriksons, Normunds Saukāns, Edgars Reinfelds, Kaspars Zeltiņš, Normunds Kuzāks, Arnis Jurgels, Andis Pirktiņš, Juris Lūsars, Kristaps Lūsars, Roberts Caucis, Atis Bērziņš, Andris Bergmanis, Edgars Vītols un Jānis Naglis.
Gadījumā, ja kāds no šiem dalībniekiem nevarēs piedalīties Superfinālā, uz WILD CARD pretendē vēl vairāki dalībnieki. Piemēram, Normunds Orlovs un Kaspars Butorins.


Sieviešu grupā Superfinālam kvalificējās Ance Jankava, Gunita Balode, Rūta Šulte, Kintija Horelika, Elīna Vīksna, Aija Ambrasa, Liene Bērziņa, Laima Kaufmane, Linda Samsonova, Ivita Krūmiņa, bet uz WILD CARD pretendē Maira Miglāne.


Superfināls 8.martā! Papildinfo sekos!






Subscribe to news letters

      





Other news


2014.02.25.
6.posma video no Optrix Baltic

2014.02.24.
TRAINING DAY 3

2014.02.15.
ĪSTĀ CĪŅA PAR MEDAĻĀM IR TIKAI SĀKUSIES!

2014.02.07.
Skeletona un Showel Race svētki 15.februārī!

2024.03.23.
ShowelRace X sezonas Superfināla un Ice on Fire foto apskats.

2024.03.23.
Showelrace X season Afterparty un After-words!

2024.03.05.
🔥🛷 **Noslēdzam sezonu ar ShowelRace Superfinālu un Ice on Fire sacensībām slidotājiem!** 🔥🛷

2015.01.29.
10 PAPILDVIETAS uz OPTIBET OPEN!

2015.01.26.
Nenoguli sākumu!
Support
By continuing homepage browsing you accept this page cookies. Learn more    close