no
+13 °C
Ice
Air
lat / eng


no
+13 °C
Ice
Air


News

Skeleton.lv Open Ice Track Showel Race 3. Posms



Statistic - 10348 times
Publication date - 2013.12.25.

Pirmsvētku drudža aizsegā norisinājās 3. posms Skeleton.lv Open Ice track Showel Race sacensībās.
Trīs lietas labas lietas – par to liecina rekordlielais dalībnieku skaits. Lai gan ne visi dalībnieki tam piekritīs, bet no skatītāju viedokļa, šīs noteikti bija aizraujošākās sacensības līdz šim. Pirmkārt tāpēc, ka bija 30(!!!) jauni dalībnieki – tumšie zirdziņi (no kuriem daži lika notrīcēt ne vienam vien pamatdalībniekam). Otrkārt, tāpēc, ka līderi nespēja uzrādīt stabilu sniegumu visu sacensību gaitā. Treškārt, Showel Race sacensības nu kļuvušas starptautiskas - bija gan pārstāvji no Krievijas, gan Lielbritānijas (sacensībās ļoti vēlējās piedalīties arī pārstāvji no ASV un Austrālijas, bet milzīgie ceļa izdevumi lieguši dalību). Un tagad par visu pēc kārtas.
Neskatoties uz to, ka dažas dalībnieces nevarēja piedalīties šajā posmā, sieviešu konkurencē nebijusi augsta pārstāvniecība. Pēc pirmā brauciena Gunitai Balodei beidzot parādījās lieliska iespēja uzvarēt ierasto līderi Anci Jankavu. 55 simtdaļas šķita pietiekoši liels pārsvars. Ancei par to bija cits viedoklis un otrajā braucienā, labojot savu laiku par nepilnu sekundi, līderies gods tika atgūts. Gunita nespēja sekot Ances piemēram un nācās samierināties ar nu jau kārtējo zaudējumu Jankavai. Ances prieki bija īsi, jo ceļu uz kārtējo uzvaru aizšķērsoja viese no Krievijas. Kopvērtējumā tas gan lielas izmaiņas neradīja. Ance joprojām turpina kāpināt pārsvaru, bet Gunita, meklēt iespējas Anci apturēt.
Vīriešu konkurencē viss norisinājās stipri dramatiskāk. Svaigi “uzceptā” līderu krekliņa godu pirmajā braucienā nespēja apliecināt tā īpāšnieks Edgars Reinfelds. Pirmajā braucienā tikai 21.laiks.
Šo situāciju lieliski izmantoja jaunpienācējs Jānis Indriksons un Vladislavs Kuszminskis. Attiecīgi pirmais un otrais laiks. Trešajā vietā iezagās Raimonds Zemītis, citiem zināms kā cilvēks Latekss.
Otrais brauciens solīja nebijušu intrigu. Reinfelds uzlabo savu laiku, bet par maz, lai iekļūtu TOP10. Jauniņie Jānis Indriksons un Vladislavs Kuzminkis nespēj noturēt pašu uzstādīto latiņu un atkrīt uz ceturto un sesto vietu. Perfekts brauciens izdodas Artūram Zuļģim (1.laiks), bet pirmajā braucienā pieļautās kļūdas neļauj pakāpties augstāk par trešo vietu. To izmanto Māris Staņa un Raimonds Zemītis. Pēdējais, uzrādot lieliskus laikus abos braucienos, pārliecinoši izcīna uzvaru divu braucienu summā. Cilvēks Latekss tiek kronēts par 3.posma uzvarētāju. Tiešām pelnīti!
Vēl tikai gribētos piebilst, ka kopvērtējuma otrās un ceturtās vietas ieguvēji Mārcis Elsts un Gatis Pērkums uzrādīja tikai 21. un 22. laiku. Mārtiņš Elsts gan joprojām saglabā 2.vietu kopvērtējumā, bet nu jau ļaujot Artūram Zuļģim pietuvoties līdz bīstamai robežai. Nākamais posms jau var būt liktenīgs Mārtiņa otrajai vietai.
Trešais posms bija kārtējais pierādījums, ka arī jauniņajiem ir lieliskas iespējas sevi pierādīt. Pats galvenais gan ir stabilitāte. Lai to vairotu, 4.janvārī ir pievienoti treniņbraucieni – lai katrs varētu pilnveidot savu brauciena tehniku, bet jauniņie – iemēģināt, kas tieši ir Skeleton.lv Ice track Showel Race. Neatkarīgi vai esi jau pieredzējis “šļūcējs” vai tikai gribi izmēģināt spēkus – aicinām visu uz TRAINING DAY 4. janvārī! Kā vienmēr – vietu skaits IR ierobežots, tāpēc piesakies jau tūlīt!






Subscribe to news letters

      





Other news


2014.01.08.
Skeleton.lv Ice Track Showel Race 4.posms jau 18.janvārī!

2013.12.27.
TRAINING DAY 2

2013.12.20.
5 Papildvietas!

2013.12.19.
Skeleton.lv Ice Track Showel Race 3.posms jau 21.decembrī!

2024.03.23.
ShowelRace X sezonas Superfināla un Ice on Fire foto apskats.

2024.03.23.
Showelrace X season Afterparty un After-words!

2024.03.05.
🔥🛷 **Noslēdzam sezonu ar ShowelRace Superfinālu un Ice on Fire sacensībām slidotājiem!** 🔥🛷

2015.03.09.
Dukuri, Šici un citi uz lāpstām!

2015.02.10.
TRAINING DAY S02E03!
Support
By continuing homepage browsing you accept this page cookies. Learn more    close