no
+4 °C
Ice
Air
lat / eng


no
+4 °C
Ice
Air


News

OPTIBET ShowelRace 5. posms vīriem! Apskats un FOTO



Statistic - 11604 times
Publication date - 2015.02.03.

Dabas pazinēji par precīzāko laikapstākļu barometru var saukt ShowelRace vīriešu posmus. Kā posms vīriešiem, tā laikapstākļi strauji pasliktinās. Vilim Bukšam noteikti būtu jāpavēro lāpstšļūkšanas fenomens. OPTIBET OPEN jeb ShowelRace 5.posms vīriešiem nebija izņēmums. Par laimi rezultātu un dažādu aktivitāšu ziņā, šis bija ļoti izdevies posms un lika aizmirst par laikapstākļu nedienām.
Karaliskajā jeb vīriešu disciplīnā tika sasniegts rekordliels dalībnieku skaits – 72! Tas automātiski nozīmēja milzu cīņas par iekļūšanu labāko divdesmitniekā. Bez pastāvīgajiem TOP20 iemītniekiem jāpiemin arī Arvis Boženkovs, kurš jau pirmajās savās oficiālajās sacīkstēs iekļuva TOP20. Par sacīksti. Jau pirmajā braucienā izveidojās stabils līderu trio. Par pārsteigumu visiem, galvenais favorīts uz uzvaru bija Mareks Kairis, kuram izdevās uzstādīt jaunu trases rekordu un iegūt visai pārliecinošu pārsvaru pār tuvāko sekotāju Raimondu Zemīti. Vienīgais, kurš vēl varētu kaut ko mainīt medaļnieku pozīciju izkārtojumā bija Māris Staņa, kurš pēc pirmā brauciena arī noslēdza TOP3. Jau pieminētais trijnieks būtībā arī bija vienīgie, kuri abus braucienus veica lieliski. Pirmais trasē devās Staņa, kurš, lai arī uzlaboja savu rezultātu, tomēr nespēja pakāpties augstāk. Pēc pirmā brauciena Raimonds Zemīts nebija mierā ar Mareka Kaira uzstādīto trases rekordu un otrajā braucienā šo rekordu laboja, pierādot, ka viņš ne velti ir sezonas līderis un galvenais pretendents uz uzvaru kopvērtējumā. Tālākais jau bija atkarīgs no šīs sezonas lielākā pārsteiguma īpašnieka Mareka Kaira psiholoģisko noturību. Neskatoties uz Zemīša rekordu, Marekam joprojām bija ievērojams pārsvars pēc pirmā brauciena. Atlika to tikai nosargāt. Tas Marekam arī izdevās, pirmo reizi savā lāpstļūča karjerā izcīnot uzvaru ShowelRace posmā. Lūk, ko nozīmē mērķtiecība! Visu cieņu Marekam, kurš ar savu neatlaidību un mērķtiecību nu jau kļuvis ne tikai par reālu biedu visiem līderiem, bet par vienu no galvenajiem favorītiem. Mēs to saucam par Mareka faktoru!
Ticamākais, ka šis zaudējums Marekam, Raimondu Zemīti gan īpaši nesarūgtināja, jo kopvērtējuma tabulā šāds vietu izkārtojums Raimondam ir ļoti parocīgs. Pēdējā posmā Raimondam pietiek iebraukt TOP10, lai 100% garantētu uzvaru kopvērtējumā. Šķiet, ka kopvērtējumā uzvara jau rokā. To vieglāk pateikt, kā izdarīt. OPTIBET OPEN iekļūt TOP10 nebija pa spēkam ne pirmās sezonas uzvarētājam Artūram Zuļģim, kurš bija tikai 16.vietā, ne tādiem TOP braucējiem kā Jānis Horeliks, Jānis Zemītis vai Edgars Reinfelds. Viss izšķirsies pēdējā posmā 7.martā. Tad arī uzzināsim vai Mareka faktors bija vairāk saistīts ar veiksmi vai tomēr likumsakarība un vai Zemīts liks pie lūpām ShowelRace kausu. Joprojām no cīņas nav izstājušies ne Māris Staņa, ne Andris Stikāns, ne Vladislavs Kuzminskis.


ROOKIE Challenge arī viss izšķirsies pēdējā posmā. Savas pozīcijas vēl vairāk nostiprinājis Andris Stikāns, bet arī viņš vēl nevar teikt hop. Gan Aigvars Eglītis, gan Jānis Bērziņš saglabā teorētiskas izredzes uz kausu. Vismaz savstarpēji abiem pieminētajiem braucējiem būs principiāla cīņa. Kurš kuru?






Subscribe to news letters

      





Other news


2015.02.14.
Sveiciens Valentīndienā no Skeleton.lv!

2015.02.10.
TRAINING DAY S02E03!

2015.01.30.
Optibet Open jau rīt! Programma.

2015.01.29.
10 PAPILDVIETAS uz OPTIBET OPEN!

2024.03.23.
ShowelRace X sezonas Superfināla un Ice on Fire foto apskats.

2024.03.23.
Showelrace X season Afterparty un After-words!

2024.03.05.
🔥🛷 **Noslēdzam sezonu ar ShowelRace Superfinālu un Ice on Fire sacensībām slidotājiem!** 🔥🛷

2015.03.12.
Regulārā sezona beigusies, tiekamies SuperFinālā!

2015.03.09.
Dukuri, Šici un citi uz lāpstām!
Support
By continuing homepage browsing you accept this page cookies. Learn more    close