no
+8 °C
Ice
Air
lat / eng


no
+8 °C
Ice
Air


News

ShowelRace 4.sezonas 1.posma foto un apraksts



Statistic - 9557 times
Publication date - 2016.11.09.

Vēl vairāk par Trampa uzvaru ASV prezidenta vēlēšanās, pasauli šokēja ShowelRace Optibet Open pirmā posma rezultāti. Tikai pozitīvā nozīmē. Ja pēc iepriekšējās sezonas noslēguma paši sev uzdevām jautājumu, cik tad vēl tālu rezultāti kritīs, tad tagad jau skaidrs, ka stipri zemāk, kā dolāra kurss pēc Trampa uzvaras. Un atkal jau labā nozīmē. Jo pilnīgi visiem dalībniekiem izdevās labot savus personiskos rekordus un daļa iesaistījās nopietnā cīniņā par jaunu trases rekordu. Protams, jāuzteic Bobsleja trases darbinieki, kuri bija parūpējušies par ideāliem apstākļiem rekordu gāšanai. To, ka apstākļi bija ideāli liecina kaut vai fakts, ka vidējais ātrums vīriešu konkurencē bija virs 70km/h, bet divniekos pat 77km/h!!!

Tālāk par pašām sacīkstēm.
Kā ierasts, dāmu konkurencē galvenā cīņa notika starp Gunitu Turausku un Anci Jankavu. Pēc pirmā sacensību brauciena Jankava turējās astē pagājušā gada kausa ieguvējai un čempionei Turauskai gana cieši, neļaujot ne mirkli atslāpt. Tomēr šo spriedzi kopvērtējuma kausa ieguvēja izturēja godam un jau kuro braucienu pēc kārtas, laboja trases rekordu sieviešu konkurencē. Jankavai pretargumentu šoreiz īsti neatradās, divu braucienu summā zaudējot vairāk par sekundi. Bet cīņa vēl nav galā. Jankavas uzrādītie rezultāti liecina, ka Turauska dominance nav viennozīmīga un ir, kas tīko viņu no troņa gāzt.
Ļoti saistošs duelis izvērtās starp Anci Bērziņu un Aiju Ambrasu, kuras savā starpā sadalīja 5. un 6. vietu. Šoreiz pārāka izrādījās Bērziņa par nieka 4 sekundes simtdaļām divu braucienu summā apsteidzot Ambrasu. Bet Ambrasas otrā brauciena rezultāts liecina, ka viņa gatava šo vietu secību mainīt, liekot trīcēt ne tikai Bērziņai par savu pozīciju, bet arī augstāk esošām konkurencēm. Šķiet, ka Ambrasa is BACK! Vai tā būs, redzēsim jau šo sestdien, kad dāmas cīnīsies par ShowelRace otrā posma uzvarētājas titulu.
Sieviešu TOP6:
1. Gunita Turauska
2. Ance Jankava
3. Kintija Horelika
4. Ilze Kaire
5. Ance Bērziņa
6. Aija Ambrasa

Vēl izteiktāk kā sieviešu konkurencē, rekordi krita vīriešu sacīkstē. Cīņa džekiem ir Olimpisko spēļu vērta un pirms starta noteikt labāko sešinieku vairs praktiski nav iespējams. Braucienos rezultāti ir tik blīvi, ka škiet, mazākā vēja brāzma var izšķirt, kurš uzvarēs, kurš paliks aiz strīpas. Tas iespēju likt likmes uz ShowelRace braucējiem padara vēl azartiskāko un interesantāku, bet par to vēlāk. Strīpa šoreiz vilkās gara, jo pēc pirmā brauciena favorītu bija gana daudz. Lielākais pārsteigums bija Jānis Horeliks, kurš izkabināja pat fenomenāli braucošo Aigvaru Eglīti. Horeliks vasaras sezonā mājasdarbus pildījis visaktīvāk. Mazais cinītis Horeliks pirmajā braucienā gāza lielu vezumu, gāžot no troņa Eglīti. Horelika laiks pēc pirmā brauciena – 40:52! Vasarā nav snauduši arī pārējie. Fantastiski rezultāti gan Kairim, gan Indriksonam, Krēmanim, Zuļģim un Saukānam. Jā, tieši tik daudz bija to, kuri varētu pacīnīties par pjedestālu. Pieminētie kungi nebija vienīgie.
Otrais brauciens jau veica būtiskas korekcijas. Arī Kairim un Krēmanim izdevās vēl uzlabot savus laikus un iebraukt zem 41 sekundes. Lielāko fiasko piedzīvoja pirmā brauciena brīnumdaris Horeliks. Nelielas kļūdas trases sākumā un vidusdaļā neļāva noturēt savu līdera pozīciju un lika vispār izkrist no pjedestāla. Bet kaut ko neticamu paveica Eglītis, uzrādot laiku 40:32. Parliecinoši labākais laiks un jauns trases rekords.
Brīnums, ka Aigvars vēl nelido. Priecē fakts, ka lidojošo Aigvaru nopietni torpedē vairāki dalībnieki, solot kārtīgu kapiņu arī nākamajos posmos. Vēlreiz atgādinām, ka nākamais posms jau šo sestdien! Tikai neaizmirstiet arī, ka rīt notiek ShowelRace un Ice on Fire treniņš, kas ļaus katram labāk sagatavoties gan nākamajām sacīkstēm, gan lieliskiem rezultātiem tajās. :)
Vīriešu TOP6:
1. Aigvars Eglītis
2. Mareks Kairis
3. Edijs Krēmanis
4. Jānis Horeliks
5. Jānis Indriksons
6. Kristaps Turauskis

Rookie Challenge TOP3
1. Kristaps Ruska
2. Ojārs Daugavietis
3. Mārtiņš Zaķis

Bez kārtīgas spriedzes neiztika arī divnieku konkurencē. Pateikt kurš divnieks ir izteikts favorīts šobrīd nevar, bet galvenie pjedestāla tīkotāji iezīmējās jau ar pirmo braucienu. Līdzīgi kā vīriešu konkurencē, pirmajā braucienā atkal spīdēja Horeliki. Par viņiem ātrāki bija tikai Stikāns ar Indriksonu. Tieši šie divi divnieki bija tie, kuri pirmie pārvarēja gaismas ātrumu jeb 40 sekunžu robežu. Pavisam nedaudz robežas laušanai pietrūka Turauskiem. Otrajā braucienā atkal kaut kas nesalikās Horelikiem un par zeltu bija jāaizmirst. Turauski sāk uzņemt apgriezienus un otro braucienu veica gandrīz par pus sekundi ātrāk. Bet ar to bija stipri par maz, lai kaut nedaudz pietuvotos Stikāna un Indriksona duetam. Nav zināms kādu brīnumlīdzekli vai uzlabojumu braukšanas tehnikā viņiem izdevies atrast, bet skaidrs ir viens – tas reāli strādā. Divniekos vismaz Stikānam izdevās reabilitēties par savu nepārāk spožo startu vīriešu konkurencē.
Divnieku TOP3:
1. Stikāns, Indriksons
2. Turauski
3. Horeliki

Blīvie rezultāti un pirmā posma pjedestāli visās disciplīnās demonstrē ļoti būtisku tendenci komandu konkurencē. Komandu spēks ir būtiski izlīdzinājies, ļaujot par galveno balvu 1000EUR pacīnīties ne vienai vien komandai. Izteiktu favorītu nav un no tā iegūs visi. Atgādinām, ka komandu sastāvu drīkst mainīt līdz 3.posma sākumam. Tāpēc, ja vēlies pacīnīties par galveno balvu, vēl var droši izveidot komandu vai veikt izmaiņas esošajā.

Tiekamies jau šo ceturtdien ShowelRace un Ice on Fire treniņā, kur gatavosiemies ShowelRace 2.posmam jau šo sestdien!

P.S. Neaizmirstiet, ka VISI ShowelRace dalībieki piedalās Sportland dāvanu karšu izlozē, neatkarīgi no sasniegtajiem rezultātiem. ;)






Subscribe to news letters

      





Other news


2016.11.10.
TRAINING DAY 2

2016.11.09.
Reģistrējies OPTIBET un piedalies ShowelRace bez maksas!

2016.11.02.
Uzmanību! Izmaiņas 3.novembra treniņu laikos!

2016.11.02.
ShowelRace atklāj sezonu jau šo SESTDIEN! Tiekamies 5.novembrī!

2024.03.23.
ShowelRace X sezonas Superfināla un Ice on Fire foto apskats.

2024.03.23.
Showelrace X season Afterparty un After-words!

2024.03.05.
🔥🛷 **Noslēdzam sezonu ar ShowelRace Superfinālu un Ice on Fire sacensībām slidotājiem!** 🔥🛷

2015.10.15.
Pirmais treniņš jau ŠODIEN!

2015.01.05.
Īsti veči nedejo - viņi šļūc ar lāpstu!
Support
By continuing homepage browsing you accept this page cookies. Learn more    close