-2 °C
0 °C
Ice
Air
lat / eng


-2 °C
0 °C
Ice
Air


News

Karaliene kritusi, lai dzīvo jaunā karaliene! (2.posma apraksts un FOTO)



Statistic - 9853 times
Publication date - 2016.11.15.

Kamēr vieniem šķiet, ka ziema tikai sākusies, tikmēr citiem ziema sezona rit pilnā sparā. Lāpstšļūcēji laiku lieki netērē un jau paguvuši aizvadīt 2.posmu ShowelRace 4.sezonā.
Nestiepsim lieki gumiju un uzreiz ķersimies lāpstai pie kāta. Sāksim ar daiļāko no kategorijām – sievietes.
Sieviešu sacīkstes arī bija pārsteigumiem bagātākās. Un kā nu nē, ja sezonas līdere un galvenā favorīte nespēja iekļūt finālā. Te droši vien der teiciens, ka viss jaunais ir labi aizmirsts vecais, jo jaunā sezonas līdere un galvenā favorīte uz uzvaru ir Ance Jankava. Tieši tā – vecā, labā Ance, kura dominējusi ShowelRace sacensībās no pirmās dienas. JANKAVA IS BACK! Un, ne vien ar uzvaru posmā, bet ar jaunu trases un ātruma rekordu! Būtībā tieši šis fakts Turauskas neveiksmi posmā padara vēl sāpīgāku. Ance beidzot atrada zāles pret Turauskas pēdējā gada dominanci un tieši tajā brīdī Turauskai viss samisējās tik ļoti, ka ilgi gaidītā smagsvaru duelēšanās izpaliek jau iedīglī. Turauska gan vēl saglabā teorētiskas iespējas pacīnīties par kopvērtējuma kausu. Bet, ja Ance turpinās braukt tik pat pārliecinoši, cik šajā sacīkstē, Turauskai būs jāatzīst savs fiasko. Jāpiemin būtisks fakts – Jankava ne reizi nav uzvarējusi kopvērtējumā, tāpēc šāds pavērsiens un iespēja to beidzot paveikt, varētu būt pārāk salds piedāvājums, lai to neizmantotu. Esam droši, ka Ance cīnīsies līdz galam, lai tikai izbaudītu vienīgā titula garšu, ko Jankava vēl nav spējusi iegūt!
Šī sacīkste sagriezusi kājām gaisā arī visu kopvērtējumu, tāpēc vēl jo interesantāk būs sekot līdz turpmākajām sacīkstēm. Lielākais fiasko – Turauskas netikšana finālā. Lielākais ieguvējs – Aija Ambrasa beidzot izcīna medaļu!
Sieviešu sacīkšu TOP6:
1. Ance Jankava
2. Gunita Balode
3. Aija Ambrasa
4. Ilze Kaire
5. Ance Bērziņa
6. Kintija Horelika

Vīriešu sacīkstē galvenā intriga bija Jāņa Horelika cīņa ar Aigvaru Eglīti par uzvaru posmā. Mazs cinītis gāž lielu vezumu un mazais Horeliks jau otro posmu pēc kārtas tīko pēc šī lielā vezuma jeb Eglīša troņa sagāšanu. Šoreiz Horeliks bija tuvāk kā jel kad un divu braucienu summā par nieka 5 sekundes simtdaļām zaudēja Eglītim, pēc pirmā brauciena būdams pat vadība(gan par nieka sekundes simtdaļu). Jā, tieši tik sīva bija cīņa par līdera godu. Šoreiz vēl lielais vezums varbūt arī bija par smagu mazajam cinītim, bet tendences saglabājās – Horeliks turpina mīt uz papēžiem. Pagaidām spriedzi labāk tur Eglītis. Šķiet tas ir tikai laika jautājums, kad Horeliks spēs šo spriedzi vērst sev par labu un šis lielais vezums tiks pirmo reizi gāzts. Horeliku interesē tikai viens – uzvara! Dzīties pakaļ ir vieglāk, nekā noturēt savu pārsvaru, tāpēc sekosim līdzi šo divi vīru milžu cīņām. Pēc šī posma skaidrs, ka abu vīru iespējas uzvarēt jau mērāmas fifty/fifty. Tas liek katru nākamo posmu gaidīt ar lielāku intrigu. Intriga būs, tikai vēl nedaudz jāpaciešās. Pie reizes jāuzteic arī Kristaps Turauskis, kurš tāpat kā Horeliks, pirmo reizi iestūrējis ShowelRace regulārās sezonas medaļās. Aigvars Eglītis ir vienīgais dalībnieks ShowelRace vēsturē, kurš izcīnījis 3 un vairāk uzvaras pēc kārtas(šobrīd 6 pēc kārtas, ja skaita šo un iepriekšējo sezonu). Nākamais posms parādīs vai viņš spēs šo rekordu turpināt vai arī Horeliks viņam šo prieku liegs.
Vīriešu sacīkšu TOP6:
1.Aigvars Eglītis
2. Jānis Horeliks
3. Kristaps Turauskis
4. Edijs Krēmanis
5. Artūrs Zuļģis
6. Mareks Kairis

Divnieku sacensībās atkal bija kārtējais rekordu lietus. Te gan bez lielām izmaiņām pašos rekordu stādītājos. Arī šoreiz ar lāpstu kātiem mērījās Stikāna un Indriksona divnieks pret Turausku duetu. Spriedzes pilnajā trillerī garāks lāpstas kāts izrādījās Turauskiem, kuru uzstādītais laiks un ātrums arī ir jaunie trases rekordi. Galvenie ieguvēji no šī dueļa un līderu maiņas patiesībā ir Horeliki. Jā, rezultātu ziņā viņi vēl vismaz soli atpaliek no nosauktajiem smagsvariem, bet vismaz kopvērtējumā neviens no šiem smagsvariem tā arī nekur uz priekšu tālu netika. Lai gan Horeliki zaudēja abiem, kopvērtējumā joprojām saglabā labas iespējas pacīnīties arī par pirmo vietu. Viss, kas jādara – jāsaprot, ko tad īsti “ēd” Stikāns ar Indriksonu un Turauski, ka rāda tik satriecošu sniegumu divniekos.
Vēl jo interesantāku tas dara SuperStage posmu, kad ShowelRace sacīkstes norisināsies no trases pašas augšas un pēc izslēgšanas metodes. Būs ko redzēt!
Divneiku TOP3:
1. Turauskis/Turauska
2. Stikāns/Indriksons
3. Horeliks/Horelika

Tiekamies jau 26.novembrī(treniņš 24.novembrī), kad noskaidrosim gan ātrakos SuperStage dalībniekus, gan ātrākos Ice on Fire 1.posma dalībniekus. Papildus intrigai piezīmēsim, ka Ice on Fire posmā piedalīsies arī pirmā gada čempions Kilians Brauns kā arī citi spēcīgi braucēji no Šveices, Vācijas, Igaunijas un, protams, Latvijas.






Subscribe to news letters

      





Other news


2016.11.22.
Sāksies Ice on Fire sacensību seriāls!

2016.11.16.
Ice on Fire 2nd season registration is OPEN!

2016.11.10.
TRAINING DAY 2

2016.11.09.
Reģistrējies OPTIBET un piedalies ShowelRace bez maksas!

2024.03.05.
🔥🛷 **Noslēdzam sezonu ar ShowelRace Superfinālu un Ice on Fire sacensībām slidotājiem!** 🔥🛷

2024.02.22.
Ekskluzīvi! ShowelRace treniņbraucieni no vīru starta!!!

2024.02.20.
ShowelRace X sezonas 5.posma foto apskats.

2015.03.09.
Dukuri, Šici un citi uz lāpstām!

2015.02.21.
Šodien noslēdzam sezonu DIVNIEKIEM!
Support
By continuing homepage browsing you accept this page cookies. Learn more    close