no
+14 °C
Ice
Air
lat / eng


no
+14 °C
Ice
Air


News

Ice Rage sezonas kopvērtējums sadalīts!



Statistic - 6791 times
Publication date - 2018.03.07.

Pirmā pilnā ShowelRace ICE RAGE jeb “tūnē, kā gribi” sezona aizvadīta. Kam eksperimentēšana ar svariem, lāpstas u.c. konfigurācijām veiksmīgāka, kam mazāk veiksmīga, bet kopumā pietiekoši spraiga un interesanta. Viens ir skaidrs – šļūkšanā ar lāpstu ne ātruma, ne laika limiti vēl nebūt nav sasniegti. Ja labi grib, tad vēl var daudz “izspiest”.
Vislabāk vai visvairāk šajā sezonā gribēja Jānis Horeliks, kurš Ice Rage disciplīnā dominēja jau no pirmā posma. Arī noslēdzošajā posmā viņa pārākums bija acīmredzams. Ja neskaita treniņbraucienu, kurā Edijam Krēmanim vēl izdevās “ieknābt” Horelikam. Tad sacensību braucienos jau Horeliks kļūdas nepieļāva. Papil;dus vēl jauns trases rekords un Jānis ir pirmais, kuš “palīda zem” 49 sekundēm. Tik pat pārliecinoši otrais gan šajā sacīkstē, gan kopvērtējumā palikā Edijs Krēmanis. Vienīgi par trešo vietu kopvērtējumā pirms šīs sacīkstes vēl bija intriga, jo teorētiskas iespējas uz trešo vietu saglabāja Andris Stikāns. Diemžēl Andrim posms bija jāizlaiž, atdodot trešo vietu Marekam Kairim bez cīņas. Šāds trijnieks vīriem gan posmā, gan kopvērtējumā.

Sievietēm jau šī cīņa bija stipri spraigāka un rezultāts neparedzamāks. Lai arī kopvērtējumā Ance Jankava jau gandrīz bija nodrošinājusi uzvaru, un galvenais bija finišēt augstāk par 5.vietu, pēdējā laikā sekmes sacensībās bija stipri sašķobijušās. Šis iemesls spēja uzturēt intrigu līdz pat noslēdzošajam braucienam. Treniņbrauciens viesa cerības tām, kuras mērķēja uz Jankavas vietu. Ancei nesekmīgs brauciens un šķita, ka ir varianti. Pēc pirmā sacensību brauciena varianti jau bija izčabējuši praktiski līdz nullei. Ilzes Kaires pārsvars pār Jankavu bija nieka sekundes simtdaļa. Vēl 8 sekundes simtdaļas lēnāka bija Kintija Horelika. Otrajā sacensību braucienā Kintijai jau izdevās būtiski uzlabot savu laiku un Jankavu apsteigt. Bet neaizsniedzama šoreiz bija Ilze Kaire. Divi “lidojošie apļi” un godam nopelnīta 1.vieta posmā. Kopvērtējumā gan pirmā Ance Jankava, otrā Ilze Kaire, bet trešā, pateicoties dalībai šajā posmā, Kintija Horelika, nobīdot Indru Dzērvi no kopvērtējuma pjedestāla (sezonas kopvērtējumā skaita 3 labākos rezultātus no 4 Ice Rage posmiem) .
Divniekos jau pirms šī posma uzvaru kopvērtējumā bija nodrošinājuši Viesturs Raipulis ar Eduardu Paķi. Iespējams, ka šī miera sajūta arī nedaudz lika atslābt abiem braucējiem, jo šajā posmā “tikai” trešā vieta. Savstarpējā cīņā ar minimālu pārsvaru šoreiz labāki bija Mareks un Ilze Kairi. Bet par Kairiem vēl stipri ātrāki bija Jānis un Kintija Horeliki. Sezonas kopvērtējumā ar šo uzvaru un jaunu trases rekordu Horelikiem gan bija par īsu, lai izcīnītu otro vietu. To saglabāja Kairi.

Intriga saglabājās arī cīņā par Akumulatora centra un CAT balvām akumulatora turēšanu uz laiku. Fotofinišā Arvis Boženkovs ar laiku 1 minūte un 13 sekundes pārspēja Agra Baltmaņa 1:10. Trešajā vietā paliekot Veniaminam Travko. Tālāk seko Skopāns, Ziņģis un G.Ozoliņš.
Visiem TOP6 jāraksta uz info@showelrace.com vai arī jāierodās pēc balvas Tautas klases noslēdzošajā posmā 10.martā.

Savukārt Tautas klases kopvērtējuma uzvarētājus noskaidrosim jau šo sestdien, 10.martā, kad norisināsies 5.sezonas noslēdzošais regulārās sezonas posms. Vīriešu un sieviešu disciplīnās joprojām nav skaidrs, kurš tad būs TAS ĪSTAIS/Ā un VIENĪGAIS/Ā. Reģistrējies posmam, ja vēl neesi paguvis un tiekamies trasē jau ceturtdien Showelrace treniņā!






Subscribe to news letters

      





Other news


2018.03.13.
WINTER FEST pasākuma programma

2018.03.08.
Nebrauc pret spalvu, nāc uz treniņu!

2018.03.05.
ShowelRace regulārā sezona noslēgsies jau šo sestdien! NENOKAVĒ!

2018.03.02.
ShovelRace/ICE RAGE 4.posms 3.martā

2024.03.23.
ShowelRace X sezonas Superfināla un Ice on Fire foto apskats.

2024.03.23.
Showelrace X season Afterparty un After-words!

2024.03.05.
🔥🛷 **Noslēdzam sezonu ar ShowelRace Superfinālu un Ice on Fire sacensībām slidotājiem!** 🔥🛷

2017.12.19.
Neazimirsti izdekorēties! :)

2017.11.09.
ShowelRace 5.sezona ir atklāta!
Support
By continuing homepage browsing you accept this page cookies. Learn more    close